^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A víz világnapja

Minden évben március 22-én tartjuk a víz világnapját. Ezen a napon - hagyományainkhoz híven - mind az alsó tagozatos diákok, mind az őket tanító pedagógusok kék színű felsőruházatba öltöznek.

A tanító nénik különböző feladatokkal készültek a diákok számára, amelyek jól illeszkedtek az aktuális tananyaghoz is.

Mind a tanórai, mind a tanórán kívüli foglalkozások témája a VÍZ volt.

Volt, aki a vershez készített illusztrációt, a Lego szakkör tagjai is különbözőképpen formázták meg a felszín feletti vizeket. A Jóga-móka foglalkozáson is különböző ászánák formájában mintázták meg a vízben élő állatokat. Több osztály is készített újrahasznosított anyagokból akváriumot, amelyek a tantermüket fogják díszíteni.

A Kálmán fürdő mellett található termál kúthoz is látogatott osztály, hiszen a felszín alatt található vizeknek is fontos szerepe van az emberi élet ciklusában.

Nem feledkeztünk meg a növények vízigényéről sem. Ehhez kapcsolódtak az ÖKOmanó szakkör tagjai, akik fél literes műanyag palackból készítettek locsolót a tanteremben, valamint az otthonukban található növények gondozása céljából.

Beszélgetések és összehasonlítások folytak a felszín alatti és felszín feletti vizekről, valamint arról is szó esett, hogy ezeket hogyan és milyen módon tudja az ember a saját hasznára fordítani.

A vízzel való kísérletezés sem maradt el: üres buborékfújós flakonban készült víz és szappan felhasználásával folyadék, amelyet különböző színű ételfestékkel színeztek a gyerekek, majd ennek felhasználásával készültek különleges alkotások. A víz körforgásáról, a vizek védelméről is több osztályban esett szó.

Nagyon izgalmas és színes tanórák, foglalkozások tarkították a napot.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kecskeméti Ildikó

     tanító néni

. mai.mezobereny.hu