^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A víz világnapja

Minden évben március 22-én tartjuk a víz világnapját. Ezen a napon - hagyományainkhoz híven - mind az alsó tagozatos diákok, mind az őket tanító pedagógusok kék színű felsőruházatba öltöznek.

A tanító nénik különböző feladatokkal készültek a diákok számára, amelyek jól illeszkedtek az aktuális tananyaghoz is.

Mind a tanórai, mind a tanórán kívüli foglalkozások témája a VÍZ volt.

Volt, aki a vershez készített illusztrációt, a Lego szakkör tagjai is különbözőképpen formázták meg a felszín feletti vizeket. A Jóga-móka foglalkozáson is különböző ászánák formájában mintázták meg a vízben élő állatokat. Több osztály is készített újrahasznosított anyagokból akváriumot, amelyek a tantermüket fogják díszíteni.

A Kálmán fürdő mellett található termál kúthoz is látogatott osztály, hiszen a felszín alatt található vizeknek is fontos szerepe van az emberi élet ciklusában.

Nem feledkeztünk meg a növények vízigényéről sem. Ehhez kapcsolódtak az ÖKOmanó szakkör tagjai, akik fél literes műanyag palackból készítettek locsolót a tanteremben, valamint az otthonukban található növények gondozása céljából.

Beszélgetések és összehasonlítások folytak a felszín alatti és felszín feletti vizekről, valamint arról is szó esett, hogy ezeket hogyan és milyen módon tudja az ember a saját hasznára fordítani.

A vízzel való kísérletezés sem maradt el: üres buborékfújós flakonban készült víz és szappan felhasználásával folyadék, amelyet különböző színű ételfestékkel színeztek a gyerekek, majd ennek felhasználásával készültek különleges alkotások. A víz körforgásáról, a vizek védelméről is több osztályban esett szó.

Nagyon izgalmas és színes tanórák, foglalkozások tarkították a napot.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kecskeméti Ildikó

     tanító néni

. mai.mezobereny.hu