^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

HAPPY-hét a fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásokon

2024. március 18-22. között zajlott le a 14. HAPPY-hét, az ország legnépszerűbb vízfogyasztást népszerűsítő programja keretében fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásainkat igyekeztünk élményszerűvé tenni sok-sok megtapasztalással, a tanulás keretein belül.

Tehetséggondozó foglalkozásokon többek között tanulóink gondolattérképet készítettek, ismeretterjesztő videókat néztek és átismételték, hogy mennyi vizet is kellene inni egy nap az ő korukban. Az újrahasznosítás jegyében régi kartonokból készítettek memóriakártyákat a témával kapcsolatosan. Játszottak körülírás játékot is a vízzel kapcsolatos fogalmakkal, interaktív táblán szókereső játékokat, előkerült a társasjáték is, majd plakátot készítettek.

A fejlesztő csoportokban is szó volt a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás szükségességéről, a vízfogyasztás előnyeiről, a cukrozott, illetve szénsavas üdítőitalok túlzott fogyasztásának káros hatásáról. A tanulók vízzel kapcsolatos állításokról döntötték el hogy az igaz-e vagy hamis, vízszükséglet szempontjából csoportosítottak képkártyákat, betűhalmazban keresték a VÍZ szót, kivezették a labirintusból a vízcseppet, memóriajátékot játszottak. Vízzel kapcsolatos szavakat gyűjtöttek és írtak, Wordwall feladatokat oldottak meg. A gyerekek plakátokat, ismeretterjesztő szövegeket, vízzel kapcsolatos szólásokat olvastak és értelmeztek, papírt hajtogattak, kreatív forgólapot készítettek, szóátalakító és Dobble játékot játszottak. Fontos témaként jelent meg a Föld vízkészlete és az üvegházhatás témakörében. Szólásokat és közmondásokat gyűjtöttek páros munkában, csoportmunkában pedig plakátterveket készítettek a vízivást népszerűsítve. „A víz-kincs” sorozat megtekintésével feldolgoztuk a témakört, s levontuk a tanulságokat.

Igyekeztünk a HAPPY-hét keretében a lehetőségeinkhez mérten a lehető leghatékonyabban munkálkodni, ezzel a tanulóink számára pozitív élményeket, követendő példát is mutatni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kovács Annamária

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu