^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

HAPPY-hét a fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásokon

2024. március 18-22. között zajlott le a 14. HAPPY-hét, az ország legnépszerűbb vízfogyasztást népszerűsítő programja keretében fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásainkat igyekeztünk élményszerűvé tenni sok-sok megtapasztalással, a tanulás keretein belül.

Tehetséggondozó foglalkozásokon többek között tanulóink gondolattérképet készítettek, ismeretterjesztő videókat néztek és átismételték, hogy mennyi vizet is kellene inni egy nap az ő korukban. Az újrahasznosítás jegyében régi kartonokból készítettek memóriakártyákat a témával kapcsolatosan. Játszottak körülírás játékot is a vízzel kapcsolatos fogalmakkal, interaktív táblán szókereső játékokat, előkerült a társasjáték is, majd plakátot készítettek.

A fejlesztő csoportokban is szó volt a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás szükségességéről, a vízfogyasztás előnyeiről, a cukrozott, illetve szénsavas üdítőitalok túlzott fogyasztásának káros hatásáról. A tanulók vízzel kapcsolatos állításokról döntötték el hogy az igaz-e vagy hamis, vízszükséglet szempontjából csoportosítottak képkártyákat, betűhalmazban keresték a VÍZ szót, kivezették a labirintusból a vízcseppet, memóriajátékot játszottak. Vízzel kapcsolatos szavakat gyűjtöttek és írtak, Wordwall feladatokat oldottak meg. A gyerekek plakátokat, ismeretterjesztő szövegeket, vízzel kapcsolatos szólásokat olvastak és értelmeztek, papírt hajtogattak, kreatív forgólapot készítettek, szóátalakító és Dobble játékot játszottak. Fontos témaként jelent meg a Föld vízkészlete és az üvegházhatás témakörében. Szólásokat és közmondásokat gyűjtöttek páros munkában, csoportmunkában pedig plakátterveket készítettek a vízivást népszerűsítve. „A víz-kincs” sorozat megtekintésével feldolgoztuk a témakört, s levontuk a tanulságokat.

Igyekeztünk a HAPPY-hét keretében a lehetőségeinkhez mérten a lehető leghatékonyabban munkálkodni, ezzel a tanulóink számára pozitív élményeket, követendő példát is mutatni.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kovács Annamária

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu