^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Idegen nyelvi verseny Füzesgyarmaton

2024.03.25-én nyolc diák képviselte iskolánkat a Füzesgyarmati VI. Idegen Nyelvi Területi Versenyen. Az 5. és 6. évfolyamról 2-2 angol és 2-2 német nyelvet tanuló diák mérettette meg magát.

A diákoknak négy részből álló feladatlapot kellett kitölteni, amelyben hallásértés, olvasásértés, nyelvtani és játékos feladatok kaptak helyet. Nem volt könnyű dolguk a gyerekeknek, ennek ellenére gyönyörű eredmények születtek.

Német nyelv 5. évfolyam:

 • 1. helyezett: Tóth Iván (5. a)
 • 2. helyezett: Szigeti Vanda (5. a)

Német nyelv 6. évfolyam:

 • 1. helyezett: Tánczos Liza (6. a)

Felkészítő tanár: Benyovszki-Koloh Nóra

 

Angol nyelv 5. évfolyam:

 • 2. helyezett: Gál Balázs (5. c)

Felkészítő tanár: Kecskeméti Gizella

Eredményesen szerepeltek diákjaink:

 • Kiss Zsanett (6. a) - német
 • Zavada Zoltán (5. c) - angol
 • Vrubovszki Anna (6. c) - angol
 • Bereczki Norina (6. c) – angol

 

Minden diák ajándékban részesült, a verseny után megvendégelésben volt részünk. Köszönjük szépen a szervezőknek a színvonalas rendezést!

Gratulálunk a versenyzőknek! Csak így tovább!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Benyovszki-Koloh Nóra

                                                                                                             idegen nyelv tanár  

. mai.mezobereny.hu