^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra /2024. március – Apró örömök élvezete / 1.c1 osztály

Osztályunk ismét örömmel fogadta a tízhónapos személyiségfejlesztés márciusi témáját, mely az apró örömök élvezetét vette célba.

A három tanórás témakör beszélgetéssel indult és ráébredtünk, hogy nap, mint nap mennyi szépség, élvezetes pillanat van az életünkben. Ami lehet csupán egy mosoly, egy versenyen való eredményes szereplés, de akár egy felhőben felfedezett figura is…

Mottónkat Ant Middletontól idézném: „Nem az a fontos, hogy jobbak vagyunk-e másoknál. De lehetünk önmagunk legjobb verziója.”

 Minden gyermek hamar megértette a mottó üzenetét. Az óra elején motivációként meghallgattuk Bagdi Bella örömteli dalocskáját is, és kezdődhetett a csoportokban való plakátkészítés az apró örömök élvezetéről, ahol a természet szeretete nagyon megmutatkozott. Azt is tudatosítottuk, milyen fontossággal bírnak tetteink a gondolatainkra és fordítva. Miután kielemeztük a plakátokat, elkészültek a hálahidak dominóból, építőkockából, szintén csoportmunkában. A tanulók elmondták miért /kiért éreznek hálát, miért mennének át a hídon. Ezt követően egymásnak háttal ülve lazítottak a gyerekek, csukott szemmel hallgatták egymás légzését, szívverését. Egymásra koncentrálva megfogalmazták, hogy milyen fontosak az apró örömök az életünkben.

„Élvezd a kis dolgokat! Egy nap vissza fogsz tekinteni, és rájössz, hogy azok voltak a nagy dolgok.” (Robert Brault)

Köszönjük a remek ötleteket és lehetőséget!

Ismét várakozással telve tekintünk az áprilisi téma felé!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                          Siófoki Edit 

  tanító néni

. mai.mezobereny.hu