^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

  Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
  Bővebben...
 • 2 Szavalóverseny

  A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
  Bővebben...
 • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

  A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
  Bővebben...
 • 4 Szépíró verseny

  2024. március 21-én, csütörtök délután került megrendezésre a Szépíró verseny megyei döntője a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, Füzesgyarmaton. A versenyzők feladata az adott vers, illetve szöveg másolása volt meghatározott idő alatt. A zsűri több szempontot is figyelembe vett a pontozás során: az írott munka esztétikai összképe, a formai kivitelezés, a másolás pontossága, az íráskép rendezettsége.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Húsvétvárás az óvodásokkal

A tavaszi szünetet megelőző napokban a bélmegyeri gyerekek a húsvéti népszokásokat elevenítették fel. A gyűjtött locsolóversek közül egyet meg is tanultak. Felidézték Zelk Zoltán: A három nyúl című meséjét, és diafilmen megnézték a Húsvéti tojások mesét. Kézműves foglalkozásra meghívtuk az óvodás gyerekeket. Nyuszis tojástartót készítettünk papírhenger felhasználásával. A piros-fehér és zöld-fehér pöttyös csomagolópapír remekül mutatott a nyuszi fülén és testén. Ajtódíszként nyuszifejet formáztunk, díszítettünk papírgyűrűkből. Megismerkedtünk az egyik ősi tojásdíszítési technikával, írókáztunk. A natúr tojásra gicével felvittük a viaszt, majd a megfestés után eltávolítottuk a színezett tojásról. A gyerekek boldogan mintáztak kifújt tojást, és nyírtak papírtojásokat is. Munkánk végeztével az elkészült munkadarabokat aranyvessző gallyra akasztottuk. A húsvétvárást a fűben elrejtett csokitojások keresgélésével zártuk. A szerencsés gyerekek örömmel számolgatták a megtalált édességet.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu