^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Bartók Béla Területi Népdaléneklő Verseny

2023. 03. 25-én került megrendezésre Vésztőn a XIII. Bartók Béla Népdaléneklő Verseny.

A  szervezők a verseny céljaként azt határozták meg, hogy megemlékezzünk Bartók Béla születésének 143. évfordulójáról, valamint a verseny által a zeneszerző gyűjtötte dalok továbbörökítése megvalósulhasson, és a kiemelkedő ének-zenei tudással rendelkező diákok további motiválására és elismerésére is lehetőséget biztosítson a rendezvény.

Az ünnepélyes megnyitó keretében a NA-KO-MA társulattól Nagy András Balázs (tanár, muzeológus, népzenész), Kovács Sándor (néptánc pedagógus, népzenész) és Mahovics Tamás (néptánc pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere) teremtette meg első ízben a népzenei hangulatot énekes és hangszeres dalaikkal, majd Csüllög Sándorné ének-zene pedagógussal közösen végezték feladatukat a zsűri tagjaiként. Feladatuk nem volt egyszerű, hiszen korcsoportonként hozzávetőlegesen 30-30 gyermek színvonalas produkciójáról kellett döntést hozniuk.

Az eredményhirdetés előtt a Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fafúvós növendékei ünnepi műsorát tekinthettük meg.

Iskolánkat 9 tanuló képviselte, akik tudásuk legjavát megmutatva nagy lelkesedéssel készültek és szerepeltek a versenyen, amely meg is hozta gyümölcsét.  A 2.c. osztályból Bereczki Lora arany minősítést, Burai Rikárdó Noel és Kulich Csenge Dia bronz minősítést tudhatott magáénak. A 4. a-c. osztályból Fülöp Máté Tibor bronz minősítést szerzett. Az 5. a. osztályból Markos Annamária arany minősítéssel, Seres Boglárka bronz minősítéssel, valamint az 5.c. osztályból  Balogh Rubina Florentina, Eszenyi Réka Kata és Kreisz Viktória szintén bronz minősítéssel térhettek haza.

Gratulálunk minden versenyzőnek, és ezúton is köszönjük a felkészítő pedagógusaiknak a munkájukat, a kedves szülőknek pedig a sok támogatást, amellyel hozzájárultak a verseny sikeréhez.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                    Bálint Johanna

. mai.mezobereny.hu