^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

    Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
    Bővebben...
  • 2 Tanévzáró

    Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
    Bővebben...
  • 3 Iskolai sportnap

    2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
    Bővebben...
  • 4 Szerenád 2024.

    2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Környezeti nevelés a 4. c osztályban

Iskolánkban folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre, a fenntarthatóságra.

Ennek jegyében a 4. c osztályos tanulókkal növényültetést, növénygondozást terveztünk.

Kilátogattunk a piacra, ahol a növények beszerzése mellett a tudatos vásárlás, az önállóság fejlesztése, az életre nevelés is célom volt. A gyerekek feladata az illedelmes köszönésen, kapcsolatteremtésen túl a kulturált alkudozás, döntéshozatal, az önálló vásárlás volt. Ezt követően az iskolában a tapasztalati ismeretszerzést előtérbe helyezve átültettük a megvásárolt virágainkat nagyobb edénybe. Közben felelevenítettük, tudatosítottuk a növények fejlődéséhez szükséges életfeltételeket. Ezután minden tanuló kutató munkát végzett az általa vásárolt virágról, annak pontos gondozásáról, mely ezután lesz mindennapi teendőjük.

Tanulóimat igyekszem saját és tágabb környezetünk igényességére, védelmére nevelni, igyekszem kialakítani bennük azt, hogy cselekedeteikkel, viselkedésükkel hozzájáruljanak a fenntarthatósághoz, tudatosítva, a jövő rajtunk múlik.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Tóth Erika, osztályfőnök

. mai.mezobereny.hu