^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Anyák napi ünnepség Bélmegyeren

A bélmegyeri kisiskolások május 9-én köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat. A tanulók hetek óta versek és dalok tanulásával készültek az ünnepségre. A többszöri próbát követő műsor könnyeket csalt a vendégek szemébe. A gyerekek saját készítésű ajándékot nyújtottak át az ünnepelteknek.

Ennek apropóján a gyerekek megismerkedtek a gyertyamártogatás lépéseivel. A kettős falú edényben melegített paraffinba gyertyakanócot mártogattak kb. 15-ször, és ezzel elérték a kellő vastagságot. A préselt százszorszéppel és ibolyával díszített gyertyákat több napig függesztve száradni hagyták.

A másik újdonság számukra a nemezelés, a nemezgolyó készítés elsajátítása volt. A világoskékre, sötétkékre és pirosra színezett kártyányi méretű gyapjúdarabokat gömbökké formálták, majd meleg víz és szappan segítségével elkészítették a nemezgolyókat. Száradás után gumis damilra fűzték tetszőleges sorminta szerint, így születtek meg a szebbnél szebb ékszerek.

Az anyukákat hajtogatott pipaccsal és élő rózsával is meglepték. A megható pillanatok után a hálás édesanyákat, nagymamát, keresztmamát édességgel és teával kínálták a tanulók.

Köszönöm a gyerekeknek a kitartást, a türelmet, a munkát.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu