^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Madarak és fák napja fejlesztő és tehetséggondozó foglalkozásokon


Ez a nap a természet és az élővilág védelmének napja. Fontos, hogy mindenki figyelmét felhívjuk e jeles napra, hiszen környezetünk védelme mindannyiunk közös feladata.

Fejlesztő foglalkozásokon a gyerekekkel a Madarak és fák napja alkalmából készségfejlesztő feladatokat csináltunk, ahol a manuális készségeket helyeztük fókuszba. Készítettünk színes madárka tartókat, amelybe magvakat lehet helyezni. A munkálkodás során az újrahasznosítás is fontos volt számunkra. Minden munkafolyamatot a gyermekek önállóan végeztek el, melyet nagy örömmel csináltak.  Kimentünk a természetbe és gyűjtöttünk faleveleket, majd mindenki a kreativitását előtérbe helyezve egyedi könyvjelzőt készített. Csodás és részletgazdag színezőket készítettek el a témához kapcsolódóan, illetve az év madaráról, a kerecsensólyomról olvastak és dolgoztak fel ismeretterjesztő szöveget. Játszottak memória játékkal. Mentovics Éva Madaras felelgető című versét olvastuk, kiemeltük és leírtuk a madárneveket. Képeken megfigyeltük és azonosítottuk a versben szereplő madarakat. Néhányan pedig szókígyóban keresgéltek fa és madárneveket.

Tehetséggondozás keretében a tanulók a foglalkozás elején egy interaktív madaras, memóriakártyás feladattal kezdtek. A motiválást követően beszélgetőkörben elevenítettük fel eddigi tudásukat. Szó volt az állatok és a fák fontosságáról és szerepéről, az itthon telelő és költöző madarakról, illetve arról, hogy melyikük képes repülni. Sok ismerettel rendelkeztek eddig is, de hogy még bővíteni tudjuk ezt a tudást, eddig kevésbé ismert fák és madarak képeit tanulmányozták. Megfigyelés után nekik kellett a megfelelő képet a megfelelő névvel párosítani.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Kovács Annamária

munkaközösség-vezető

 

. mai.mezobereny.hu