^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Természetvédelmi nap Biharugrán

Május 18-án a bélmegyeri gyerekek Természetvédelmi nyílt napon vettek részt. A Biharugrai Madárvártán a Kis-Sárrét természeti értékeinek bemutatása volt a téma. A 730 főt számláló település Piac teréről Dottó kisvonattal érkeztünk a Madárvártához. Itt traktorra ültünk és madármegfigyelést végeztünk a halastavakon. Ezt követően a mocsárréten tett botanikai túrán gyarapítottuk ismeretünket. Részesei lehettünk madárgyűrűzésnek és solymászati bemutatónak. Kézműves foglalkozáson madarakat, sünöket varrtunk és szélforgót hajtogattunk. A gyerekek kedvence a játszótér volt. Ügyesen egyensúlyba állították a fedőkből álló mérleget, vidáman mértek morzsolt kukoricát, halásztak a parányi mesterséges tóban, állítottak össze táplálékláncot, futkároztak a szalmabálákból épített labirintusban. A nap legsikeresebb programjának a természetvédelmi vetélkedő 4 állomása bizonyult. A tanulók különféle feladatokat oldottak meg. Volt állat és lábnyomának párosítása, madárfelismerés képről, puzzle kirakó és árnyképek felismerése. A helyes megoldásért valamennyien hűtőmágnest, matricákat és könyvjelzőt kaptak.

A természetvédelmi napon sok új ismerettel és számos élménnyel gazdagodtunk.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu