^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

ALKOTÓI PÁLYÁZAT 2024

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdetett 2024. február hónapban iskolások részére.
A pályázattal a kiíró szerette volna, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutathassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, vagy a tűzoltó hagyományokat. A pályázaton a tanulók két téma közül választhattak: „A füstérzékelő életet menthet”, valamint a magyar–török kulturális évadhoz kapcsolódóan „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága”.

 A Mezőberényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4.a-c osztály tanulói lelkesen készültek, és szebbnél szebb rajzokat készítettek, melyeknek meg is lett a gyümölcse. A vármegyei bírálóbizottság Békés Vármegyéből 9 főt díjazott, melyből 3 díjat iskolánk tanulói nyertek el:

A Kézműves Alkotás „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” kategóriában I-es korcsoportban az alábbi helyezéseket szerezték meg diákjaink:

Gyöngyösi Liliána Bernadett I. helyezett,
Poroszlai Balázs István II. helyezett,
Vágvölgyi Fruzsina Léna III. helyezett lett.

Az Alkotói Pályázat vármegyei fordulójában első helyezést elérők alkotásai automatikusan továbbjutottak az országos fordulóba, így iskolánkból Gyöngyösi Liliána Bernadett rajzára egy újabb megmérettetés vár az országos versenyen, melyre bizakodva gondolunk.

Szívből gratulálunk diákjainknak!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                               Bálint Johanna

. mai.mezobereny.hu