^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

3.c osztálykirándulás- Budapest

Az úti cél nem volt más, mint Budapest. A Keleti pályaudvarra érkezve a Néprajzi Múzeum felé vettük az irányt. Az első érdekesség a múzeum tetején várt bennünket, ahonnan gyönyörű kilátásban lehetett részünk.

Kis pihenő után a Magyar Zene Házához mentünk. A Zenei játszóteret fedeztük fel, mely az épület mellett, szabadtéren található. A tanulók mozgással hozhatták létre a különböző zenei hangokat. Ugráltak, futottak, doboltak. A legérdekesebb számukra a zenélő burkolat volt.

Kis pihenő után kezdetét vette a zenepedagógusok által tartott 2x45 perces interaktív foglalkozás. A gyerekek különböző hangszereket próbálhattak ki, illetve karmesterré is válhattak.

Feltöltődve indultunk tovább a Vajdahunyad várába, ahol a lépcsőket megmászva felértünk az Apostolok tornyába. Megfigyeltük a különböző építészeti stílusok ismertető jegyeit és a környék látnivalóit is.

Még volt annyi kíváncsiságunk, hogy érdeklődve járjuk végig a múzeumot is. Itt rengeteg állattal, eszközzel ismerkedtek meg a diákok. Sokat bővült a tudásuk.

A nap megkoronázásaképp a Városligeti Játszótérre sétáltunk, ahol egy szuper hangulatú, önfeledt játékkal zárták a napot.

Örülünk annak, hogy ilyen tartalmas és jó hangulatú napot tudhatunk magunkénak. Ezáltal még közelebb kerültünk egymáshoz. smiley

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Geréd Erzsébet és Slyuchné Prókai Erika

. mai.mezobereny.hu