^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Környezetvédelmi világnap

Június 5-e 1973 óta környezetvédelmi világnap. A természet tisztelete és védelme nemcsak az egyén, hanem a közösség feladata is. Ha a gyerekek megtanulják értékelni a természet szépségét és fontosságát, akkor felnőttként is sokkal felelősségteljesebben és tudatosabban viszonyulnak majd a környezethez.

A bélmegyeri gyerekek a biológiai sokszínűség megőrzése céljából békákat hajtogattak, melyet gólyacsőrrel szedegettek össze. Ettek friss, ropogós cseresznyét, de a tányérba került origami cseresznye is. Szeméttel töltött madárról filmet néztek. A természetvédelemhez kapcsolódóan wordwall feladatokat oldottak meg. Séta közben fákat számláltak az utca egyik és másik oldalán. Vidáman járkáltak a „Mezítlábas park”-ban, melyet kukoricacsutkából, patakmederben gyűjtött kavicsból, homokból, fagallyból és fenyőtobozból alakítottak ki.

A környezetvédelmi világnap arra emlékeztet bennünket, hogy minden apró lépés számít, és együtt képesek vagyunk változást elérni. Tartsuk szem előtt, hogy a természet megóvása nem csupán egy napra szóló feladat, hanem mindennapi életünk része kell legyen. A biológiai sokszínűség megóvása mindannyiunk feladata.

„Becsüld meg a természetet, mert a része vagy és függsz tőle!” /David Attenborough/

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu