^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„ M.M.¶” matematika csapatverseny

Június 4-én kora délután négy vidám kismatematikussal Békéscsabán jártunk. A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola mint az Oktatási Hivatal Matematikai Tudásközpontja meghirdette az „M.M.¶” matematika csapatversenyt. A verseny egy igazán impozáns helyszínen került megrendezésre, a Munkácsy Emlékházban.

A csapatok a kiállítás termeiben vitatták meg és oldották meg a tíz feladatot. QR-kódon keresztül ismerték meg a kérdéseket, azokat megoldották, az eredményeket feljegyezték Munkácsy festményei mellett.

Az eredményhirdetésre délután 16 órakor került sor, ahol megtudtuk, hogy a berényi csapat az 5. helyen végzett.

A csapat tagjai Gál Balázs, Markos Annamária, Nagy Brigitta, Szigeti Vanda ötödik osztályos tanulók voltak, akik rendkívül lelkesen, kitartóan vettek részt ezen a versenyen.

Gratulálunk nekik az elért eredményhez!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Bereczkiné Éber Ildikó

. mai.mezobereny.hu