^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 “Tartsd körforgásban!”

  Eszenyi Gergő Noel 8.a-c osztályos tanuló 2. helyezést ért el a 2024. évi Fenntarthatósági Témahét keretében meghirdetett “Tartsd körforgásban!” című kárpát-medencei pályázaton. A hivatalos díjátadóra az Alapértékek Nonprofit Kft. által szervezett AlmaZöld évzáró rendezvényen került sor, ahol átadták a díjakat azoknak a hazai és határon túli diákoknak, tanároknak és iskoláknak, akik az idei Témahét során meghirdetett pályázatokon, versenyeken dobogós helyezést értek el.
  Bővebben...
 • 3 Tavasz kupa 2024

  Iskolánk május 29-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa kézilabda tornát. A korábbi évek szokásainak megfelelően, ezúttal is két korcsoport számára (III. és IV. korcsoportban) hirdettük meg a versenyt. Mindkét korcsoportban három-három csapat küzdött meg egymással.
  Bővebben...
 • 4 A nemzeti összetartozás napja

  Június 4. a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum megkötésének 104. évforduló napjára emlékeztünk. Iskolánk minden évben méltó módon megemlékezik a történelmi eseményekről. 1920. június 4-én a győztes nagyhatalmak Párizsban aláírták a trianoni békeszerződést, amely Magyarország számára rendkívüli veszteségeket, soha begyógyulni nem tudó sebeket okozott.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

XXII. Matematikaverseny Mezőberényben

2024. május 9-én ismét megrendeztük iskolánk Matematikaversenyét. Immár harmadi éve online formában bonyolítjuk le a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulóknak kialakított megmérettetést. Az eseményre a megyéből - Békéscsabáról, Csorvásról, Dévaványáról, Elekről, Gyuláról - jelentkeztek csapatok.

A verseny napján online kapcsolatban léptünk  a versenyzőket nevező tanár kollégákkal , majd 14 órakkor kezdtek a versenyzők a feladatokhoz. A megoldásra 90 perc állt rendelkezésre, amit a legtöbben ki is használtak. Ezután a javítás izgalmas időszaka következett, amely után megszülettek az eredmények is.

Eredmények

       7. évfolyamon           1. helyezett     Tóth Máté                              Mezőberény

 2. helyezett     Farkas András Botond           Békéscsaba

 3. helyezett     Litauszki Nóra                        Békéscsaba

 

       8. évfolyamon          1. helyezett     Kósa-Schmidt Nóra                Elek

                                        2. helyezett     Fesető Réka                          Elek

                                        3. helyezett     Ramasz Károly                      Elek

 

       Összesített csapat          

            1. helyezett     Békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

            2. helyezett     Mezőberényi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

            3. helyezett     Karácsonyi János Katolikus Gimnázium és Általános Iskola Gyula

 

Minden résztvevőnek gratulálunk!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Bereczkiné Éber Ildikó

. mai.mezobereny.hu