^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Osztálykirándulás Szolnok 3. a-c és a 4. d osztály

A tanév végét többek között az osztálykirándulások színesítik tanulóink számára. A 3. a-c és a 4. d osztály ebben az évben egy szolnoki úticélt tűzött ki magának.

Június 14-én vonattal indult a kis csapat, majd Szolnokra érve egy kis városnéző sétával közelítettük meg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumot. Közös uzsonnázás után a kiállított hadirepülőgépek, helikopterek, haditechnikai eszközök különleges darabjait, a hazai repüléstörténet relikviáit vettük szemügyre.

Az erőt, állóképességet és logikai készséget próbára tevő, military akadálypályán mentek végig a gyerekek, mely különböző ügyességi, bátorsági feladatok elé állították a résztvevőket. Kúszófolyosó, függőhidat imitáló mozgó padozat, mászó-létra, sötét labirintus nehezítette a próbatételt.

A Hangárépület galériáján található 4D moziban ejtőernyős, repülős filmet tekintettünk meg. Mozgó, pilótaülésekhez hasonló székekben, a 360 fokos körbetekintést biztosító VR-szemüvegek felvételével egy igazán izgalmas kalandban volt részünk.

A repülőgépek közelsége, a pilótafülkébe való beülés lehetősége különleges, nem mindennapi élményt nyújtott mindannyiunk számára.

A gyermekek számára önfeledt játékra a múzeum udvarán, változatos elemekkel kialakított játszótér adott lehetőséget, melyet egy jégkrém elfogyasztása tett teljessé.

Köszönjük a szülők támogatását, együttműködését, hogy megvalósulhatott egy újabb közös élmény!

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Fülöpné Dombi Ottilia és Székelyné Sáli Ilona

. mai.mezobereny.hu