^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Boldogságóra / 1.c1 / Fenntartható boldogság

2024. június 18-án boldogság órákat tartottunk iskolánk 1.c1 osztályában. A júniusi hónap témája a „fenntartható boldogság”. Ráhangolódásként Bagdi Bella: Jobb veled a világ c. dalával indult az óra, amit – kedves, könnyed szövege, dallama miatt – azonnal énekelt az osztály. Ezután a pozitív érzelmekről, társas támogatásról, optimális időzítésről, motivációról és a szokássá válásról beszélgettünk. Kilian Jonettől idézve:

„Nem az az erős, aki elsőként ér célba, hanem az, aki a leginkább örömét leli abban, amit csinál.”

A második órában Katica elveszett pöttyei c. nagyon kedves mese került tanítói felolvasással bemutatásra. A gyerekek figyelmesen, érdeklődve hallgatták végig a mesét, és a feldolgozás után csoportmunkában készítették el kreatív alkotásaikat. A 3. óra kavicsfestéssel folytatódott, ahol a mese szereplőit festették meg a tanulók temperával, vízfestékkel.

Végezetül a június 16-án ünnepelt Apák napjához kapcsolódva, befőttesüvegbe névtelen rajzokat, üzeneteket írtak a gyerekek, melyet apukájukra gondolva, apukájuknak címezve készítettek el. Majd egymás után kihúzva ezeket, kitalálta az osztály, hogy ki készítette, írta azokat.

Az órák nagyon jó hangulatban, boldogan, önfeledten teltek. Jövő tanévben ott folytatjuk, ahol most abbahagytuk! Köszönjük a sok ötletet, lehetőséget, örülünk, hogy a program részesei lehetünk!  

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

                                                                                                                  Siófoki Edit  

         tanító néni

. mai.mezobereny.hu