^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Iskolába hívtuk a kicsiket

    A naptár még augusztust jelez, de iskolánk már gyerekzsivajtól volt hangos. „Iskolás leszek” táborba hívtuk kis elsőseinket. A gyerekek ezen a két napon megismerkedtek az iskolával, az osztálytársakkal, és persze a tanító nénikkel, akik nagy szeretettel készültek a fogadásukra. Sokat játszottak, énekeltek, mesét hallgattak és verset tanultak.
    Bővebben...
  • 2 Elkészült a sport mászófal az iskola tornatermében

    Szeptember első hetében átadásra került a Petőfi úti tornateremben egy nyolc méter hosszú Boulder mászófal. Ezen az L alakú mászófalon a gyerekek különböző oldalirányú útvonalakon tudnak Traverzálással mászást gyakorolni, amelyen kötelekre, hevederekre és más speciális eszközökre nincs szükség. A mászófalat úgy alakították ki, hogy a különféle nehézségű útvonalakon minden korosztályú gyerek jól tudja használni, ezáltal mozgását, izomzatát fejleszteni.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra szeptemberi témája: A hála gyakorlása

    2022. szeptember 24-án boldogságórákat tartottunk iskolánk 2.c1 osztályában. A szeptemberi hónap témája a hála gyakorlása. Az órákat a Hála világnapjához (szeptember 21.) és a Szív világnapjához (szeptember 24.) csoportosítottuk. Ráhangolódásként Bagdi Bella: Szép nap, ölelj most át engem című dalával indult az óra, mely sok kérdést és még több hozzászólást fölvetett.
    Bővebben...
  • 4 Könyvtári foglalkozás az alsó tagozaton

    zeptemberben megnyílt iskolánk könyvtár ajtaja is a gyerekek előtt. Nagy örömmel és lelkesedéssel jöttek az alsós diákok az első könyvtári foglalkozásra. A hatékony tanulás érdekében fontos, hogy megszerettessük tanítványainkkal az olvasást, felkészítsük őket az önálló ismeretszerzésre is. A foglalkozás keretében megismerték a gyerekek a könyvtárunk állományát, valamint azt is, merre találják a mesekönyveket, verseket, tudományos, ismeretterjesztő könyveket és a lexikonokat.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Elkészült a sport mászófal az iskola tornatermében

Szeptember első hetében átadásra került a Petőfi úti tornateremben egy nyolc méter hosszú Boulder mászófal. Ezen az L alakú mászófalon a gyerekek különböző oldalirányú útvonalakon tudnak Traverzálással mászást gyakorolni, amelyen kötelekre, hevederekre és más speciális eszközökre nincs szükség. A mászófalat úgy alakították ki, hogy a különféle nehézségű útvonalakon minden korosztályú gyerek jól tudja használni, ezáltal mozgását, izomzatát fejleszteni. A gyerekek az új tanév első testnevelés óráin nagy örömmel vették birtokukba ezt a sportszert, és ismerkedtek meg ezzel a sportmozgással.

A mászófal létrejöttét a 2023. év végén megnyert Millió Lépés az Iskoládért program nyereménye, a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium sportiskolai támogatása, valamint a Mezőberényi Általános Iskola Diáksport Egyesület biztosította.

Köszönjük Balta Roland támogatását, aki a mászófal tartószerkezetét biztosította.

Ezúton szeretnénk újra megköszönni, hogy az előző tanévben nagyon sokan csatlakoztak az iskolánkhoz a Millió lépés az iskoládért programban. Az itt elnyert 1.000.000 Ft-os nyeremény nagy segítséget jelentett a mászófal létrejöttéhez.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg! 

Tóth Olivér

Testnevelés munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu