^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Márton nap

Témahét az 5.a osztályban

A Márton nap megünneplése a német nemzetiségi osztályokban kiemelt feladat. Mint minden évben, az idén is az 5. a osztály tanulói készültek témahét keretében e jeles napra.

Ezen a héten megismerkedhettek a név eredetével, Márton életével, hagyományos ételekkel, italokkal. Készítettek lampionokat, gyűjtöttek dalokat, amelyeket el is énekeltek. Forrásként használhatták az internetet, az iskolai könyvtárat, de otthon is kérdezgethették szüleiket.

A tanulók nagyon szorgalmasak voltak, rengeteg anyagot gyűjtöttek, kivétel nélkül mindenki dolgozott. Jó hangulatú órákat tartottunk, az utolsó különösen jól sikerült. Ezen Márton napi ablakdísz készült, illetve Zsibrita Eszter és nagymamája munkájának köszönhetően megkóstoltuk a jellegzetes liba formájú mézeskalács süteményt.

A hét méltó zárása volt az esti lampionos felvonulás, melyre minden tanuló szebbnél szebb lámpással érkezett. Jól éreztük magunkat, finom volt a zsíros kenyér és a tea. Színvonalas műsort adtak elő az 1. osztályosok, nagy sikere volt a táncháznak is. Örülünk, hogy ez a hagyomány városunkban egyre több embert vonz.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kovácsné Rózsa Szilvia

                                                                                     Csengeriné Ignácz Edit

                                                                                     német szakos nyelvtanárok

 

. mai.mezobereny.hu