Kukoricát pattogtattunk
Hamarosan véget ér a farsangi időszak. Elkezdődik a nagyböjt. A húsvétot megelőző 40 napon tilos volt húst fogyasztani. A 40 napos böjt alatt az emberek főzelékféléket, főtt tésztákat, nyers és aszalt gyümölcsöket, savanyú leveseket, krumplilevest, lebbencslevest és tarhonyát ettek. Az ételfélék sorában szerepelt a pattogatott kukorica is. Az 1.d osztály tanulói e tipikus böjti ételt készítették el hagyományos módon. Egy magas falú, lefedhető edénybe fél dl-nyi pattogtatni való kukoricaszemet öntöttek, majd olvasztott vajjal és csipetnyi sóval ízesítették. Az emberek a pattogatott kukoricát manapság leginkább filmnézés közben és cirkuszlátogatás során rágcsálják. A gyerekek popcornként ismerik.
A tanulóknak nagyon ízlett az elkészült csemege. A kukoricapattogtatást szívesen megismételnék.
A képeket ide kattintva tekinthetik meg!
Simon Anna