^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

  Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
  Bővebben...
 • 2 Tanévzáró

  Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
  Bővebben...
 • 3 Iskolai sportnap

  2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
  Bővebben...
 • 4 Szerenád 2024.

  2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Közösségépítés az 1. a-c-ben

Iskolánkban hagyományt szeretnénk teremteni a családi közösségépítő délutánok szervezésével.

Az 1. a-c osztályban különösen fontosnak tartjuk a gyerekek és szülők közösséggé formálását, hiszen az osztály egyik fele német nemzetiségi tanterv szerint tanul, míg a másik fele sportiskolás. Ezért is gondoltuk, hogy őszi programjaink a német népismerethez kapcsolódóan a „libálkodásról” szóljanak, tavasszal pedig a jó idő örömére majd inkább a sportolásnak hódolunk.

A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek, boldogan invitálták szüleiket és testvéreiket a lampionkészítésre. Nagy örömünkre olyan sokan jöttünk össze, hogy nem is fértünk el az osztálytermünkben, így felköltöztünk az emeleti aulába. Itt először néhány szóban elmeséltük Szent Márton legendáját, majd a lampionkészítés következett. Míg a gyerekek színeztek, addig a felnőttek a szerkezeti elemeket készítették el. A délután végén a gyerekek boldogan vették kezükbe a jókedv és lelkesedés, no meg a lázas munka eredményeképpen elkészült remekműveket.

Bízunk benne, hogy nem csak a gyerekek, de az anyukák, apukák, testvérek is jól érezték magukat első közösségépítő délutánunkon, és legalább ennyien leszünk, amikor két hét múlva ismét találkozunk a városi lampionos felvonuláson!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szentkutiné Ollé Ágnes és Molnárné Medvegy Réka

                                                                                                       tanító nénik

. mai.mezobereny.hu