^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Fenntarthatósági témahét - Cseppben a tenger

2017.április 24-28-ig terjedő témahét keretében megvalósuló tematikus órákra, három alsó tagozaton lévő osztály (3/a, 4/c, 4/f ) részvételével került sor.

A cseppben a tenger című projekt keretein belül a három osztály tanulói, legtöbbször csoportokban dolgozva megcsillanthatták kreativitásukat, igazi tudásukat, hiszen a vizet mindenki ismeri, a víz a mindennapi életünk létszükségletét képező eleme, amivel szinte „percenként” találkozunk!

A projekt első részében a gyerekek a vízlábnyom fogalmának tisztázása után, annak csökkentéséről fogalmaztak meg jobbnál jobb ötleteket. A Föld teljes vízkészletét mérőhengerek segítségével modellezték. A csoportok plakátokat készítettek az édesvízkincs megvédésére a víztakarékosság jegyében.

A víz-kvíz feladatainak megoldása közben: interneten kutakodtak, „egérrágta” találós kérdéseket és keresztrejtvényt fejtettek meg, jeges szólásokat egészítettek ki.

Nem maradhattak el a vizes játékok sem! Ezen játékok során modellezték a víz különböző halmazállapotait, jégfogót játszottak. A globális felmelegedést megszenvedő pingvinek szerepében nagy szükségük volt az együttműködésre, problémamegoldásra.

A hét során ismét bebizonyosodott, hogy a tanulók nagyon szeretik és élvezik ezeket a foglalkozásokat, ahol kizökkennek egy kicsit a megszokott tanulási ritmusból. Játékosan bővítik meglévő tudásukat, illetve még több új ismeretre tesznek szert.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szenteszki György

. mai.mezobereny.hu