Bodzaüdítőt készítettünk
Az 1.d osztály tanulói bodzaüdítőt készítettek. Ha itt a bodzavirágzás ideje, nem múlhat úgy el a május, hogy ne készítsünk bodzalét. Ép, tiszta bodzavirágokat szedtünk, melyeket üvegbe téve felöntöttünk vízzel. Cukorral és citromkarikákkal ízesítettük. Kis darab textiliával letakarva 2 napig érleltük, miközben többször megkavartuk. Érlelés után kiöntőbe szűrtük, és jóízűen elfogyasztottuk. A maradékot nem kellett hűtőbe tenni, a gyerekek az utolsó cseppig megitták.
A bodza hatékony méregtelenítő, öregedésgátló tulajdonsággal rendelkező gyógynövény. A bodza virágát hagyományosan megfázás, influenza és láz kezelésére használják. E fűszernövényből készítenek fagyit, krémeket, süteményeket, de a fehér virágtányért palacsintatésztába sütve is fogyasztják.
A gyerekek élvezettel vettek részt a munkálatokban.
Köszönöm nekik a lelkesedést!
A képeket ide kattintva tekinthetik meg!
Simon Anna