^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Boldogságóra a 3.c osztályban Április, a megbocsátás hónapja

    Havi témánkat a Ho’oponopono című dallal indítottam. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg. Köszönöm. Szeretlek. Ez a 4 mondat állt segítségünkre, melyekkel egy ősi módszert alkalmaztunk. A ráhangolódás után beszélgetőkörrel folytattuk a foglalkozást. Mi a megbocsátás? Miért fontos? Miért van rá szükség? Szoktuk-e gyakorolni? Kinek kell megbocsátani?
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Bűvösvögyben jártunk

2017. május 3-án a 8. d és a 8. g rendhagyó médiaismereti órákon vett részt a debreceni Bűvösvölgy médiaértés-oktató központban, melyet azért hoztak létre, hogy támogassák a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában. A tanulók 4 csoportban médiaszakos oktatók segítségével ismerkedtek meg a média varázslatos világával.
A filmes foglalkozás során a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben. A történetet maguk találták ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődhetett a forgatás.

A hangokkal foglalkozó programokon a gyerekek végre láthatták azt, amit eddig csak hallottak. Bűvösvölgy profi hangstúdiójában találkoztak azokkal az eszközökkel, amelyekkel az igazi rádiósok is dolgoznak, majd saját rádióműsort készíthettek.

Bűvösvölgyben megismerték a hirdetések befolyásolási módszereit és a kereskedelmi kommunikáció fortélyait. Közösen, csapatmunkában jöttek rá arra, hogyan hathatnak rájuk a reklámok, amikor maguk is reklámot állítanak össze kész felvételekből saját kreatív elképzeléseik szerint. 

Ma már a gyerekek is képek között töltik mindennapjaikat, de kevésbé tudják, hogy milyen tudatos tervezés áll például egy címlap megszerkesztése mögött, hogyan lesz egy információból újságcikk, hogy mi egy rovatfelelős, egy újságíró, egy főszerkesztő, vagy egy lapkiadó feladata. Ezeket is kipróbálhatták a tanulók saját újság szerkesztése kapcsán.

A fiatalok számára természetes a mobilkommunikációs eszközök és az internet használata. Fontos azonban, hogy a gyerekek az előnyök kihasználása mellett a biztonságos használat feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel is tisztában legyenek. Olyan történetekben vettek részt, melyekben döntéseket kellett hozniuk, s ezekkel megértették az online adatvédelem, az online zaklatás, behálózás jelentését és lehetséges következményeit.
Nagyon jól éreztük magunkat és hasznos tudással tértünk haza Debrecenből.
Másnap a látogatás során készített anyagainkat megkaptuk, melyeket derűsen néztünk meg együtt a magyar nyelv és irodalom órákon.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Ancsinné Francziszky Klára, osztályfőnök, magyar szakos tanár

. mai.mezobereny.hu