Levendulaszörpöt készítettünk
Az 1.d osztály tanulói a tanév utolsó napján levendulaszörpöt készítettek. A levendula az egyik legnépszerűbb nyári növény. Eredetileg csak a mediterrán vidékeken nőtt, ma már Magyarországon is megél. Nemcsak gyönyörű, de rendkívül sokoldalú növény. Visszafogott megjelenésével, elragadó illatával, csodás ízével és gyógyító tulajdonságaival hódítja meg az emberek szívét szerte a világon. Készítenek belőle szappant, kis illatpárnát, illóolajat. Leggyakrabban fagyi, limonádé, sütemény, tea ízesítésére használják. Mi frissen szedett levendulából készítettünk szörpöt. A gyerekek a levendulanövény száráról lehúzták a virágzatot, majd edénybe téve cukorsziruppal leforrázták. A lébe még került citromkarika és citromsav. Másnap leszűrték, felforralták, üvegbe töltötték és fogyasztották.
A gyerekek élvezettel vettek részt a munkálatokban.
Köszönöm nekik a lelkesedést!
A képeket ide kattintva tekinthetik meg!
Simon Anna