^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Pedagógusnap alkalmából…

2016. június 7-én, a pedagógusnap alkalmából Balog Zoltán Emberi Erőforrások Minisztere a Pesti Vigadóban köszöntötte és kitüntetést adományozott azoknak, akik a nevelés-oktatás területén kiemelkedő munkát végeztek.

Az idei évben a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium főigazgatója, Öreg István főigazgató úr is az ünnepeltek soraiban volt.

Öreg István 1960. június 3-án született Békésen, szorgalmas és becsületes, példás életet élő szülők egyedüli gyermekeként.

Általános iskolai tanulmányait szülővárosában, Békésen végezte. A természettudományos tárgyak iránti érdeklődése, tehetsége már kisiskolásként megmutatkozott.

Kitűnő tanulmányi eredménye egyenes utat jelentett a békési, szakmailag kiváló Szegedi Kis István Gimnáziumba. Középiskolás évei alatt is megtartotta kiemelkedő tanulmányi eredményét, de szervezője, irányítója volt az iskola közösségi életének is.

Érettségi után teljesítette sorkatonai kötelezettségét, majd a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika – kémia szakán folytatta tanulmányait, Szegeden.

Matematika – kémia szakos általános iskolai tanári diplomáját 1983-ban kapta kézhez, de már negyedéves főiskolai hallgatóként elhelyezkedett egy Békéshez közeli kistelepülés, Tarhos általános iskolájában. A tarhosi évek után a Dolgozók Általános Iskolája Gép- és Gyorsíró Szakiskola (Békéscsaba) tanára volt 1994-ig.

Még ebben az évben sikeres pályázatot nyújtott be első munkahelye, a tarhosi Általános Iskola igazgatói álláshelyére, majd 2002-ig irányította az intézmény munkáját. Igazgatóként jelentős szerepet töltött be a kistelepülés társadalmi és közösségi életében is.

Fiatal családapaként és az intézményvezetői munka mellett tanulmányokat folytatott a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán, ahol 2000-ben pedagógia szakos egyetemi diplomát szerzett.

2002-től tölti be jelenlegi munkahelye, a közel 1000 fő tanulólétszámú Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium (valamint jogelődjei) intézményvezetői tisztségét.

Munkáját maximális elhivatottsággal végzi. Folyamatosan fejleszti ismereteit. 2001-ben a Debreceni Egyetemen közoktatási vezető, majd 2008-ban a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kistérségi tanügy-igazgatási szakértő diplomát szerzett.

Rendkívüli képességekkel bíró sokirányú szakember, aki számos területen – oktatástechnológus, iskolai szervezet- és vezetésfejlesztés, EU pályázatírás és menedzselés, közoktatási feladatellátás tervezés, oktatásmódszertan, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók nevelése-oktatása, informatikai ismeretek – képezte magát.

A tanulók és a tanulói környezet, valamint a pedagógusok módszertani kultúrájának fejlesztése érdekében több EU-s pályázat (TÁMOP, TIOP) megvalósítója, projektmenedzsere.

Célja hogy munkájával hozzájáruljon a korszerű köznevelési rendszer irányításához működéséhez úgy, hogy a társadalmi elvárásoknak megfelelve önmagát is meg tudja valósítani, de munkatársai szakmai előmenetelét is tudja biztosítani.

Az általa irányított intézmény tevékenységének központjában a minőségi nevelő és oktató munka áll, amely biztosítja a gyerekek személyiségfejlesztését, a tanulók megfelelő továbbhaladását a szülők elvárásainak és a tanulók képességeinek megfelelően. Az iskolában folyó tevékenység nyomán, a távozó tanulók birtokában vannak annak a nyitottságnak és igényességnek, ami alkalmassá teszi őket az élethosszig tartó tanulásra, az egyetemes emberi értékeket becsülő szemléletre.

Példaként áll vezetőtársai és a tantestület tagjai előtt, akik munkájuk során arra törekednek, hogy képesek legyenek alkalmazkodni a velük szemben támasztott egyre magasabb követelményekhez, folyamatos önfejlesztéssel kívánnak megfelelni a partneri és a társadalmi elvárásoknak.

A köznevelés megújulása új helyzet elé állította intézményét. Intézményvezetőként fontosnak tartja a köznevelés átalakítását, ezért az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban kiemelt projekt (TÁMOP-3.1.8-09/1-201-0004) keretében elvégezte a „Tanfelügyeleti szakértők felkészítése pedagógiai-szakmai ellenőrzésre” blended továbbképzést valamint a Pedagógusképzés támogatása kiemelt projekt (TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001) keretében a „Szakértők felkészítése a pedagógusminősítésre” blended továbbképzést.

Próbaminősítési eljárás során mesterpedagógus fokozatot ért el.

Intézményvezetői munkája mellett az Oktatási Hivatal felkérésére trénerként, vizsgáztatóként dolgozott. Vezetőtársait, illetve tantestületének tagjait is ösztönözte a képzések elvégzésére, de segíti kollégáit a pedagógiai – szakmai ellenőrzésre és a minősítési eljárásra való felkészülésben is.

Önzetlen támogatása a tankerület többi intézményére is kiterjed. Az elmúlt tanévekben tankerületi szintű nevelési értekezletek előadójaként adta át elméleti ismereteit és gyakorlati tapasztalatait a pedagógusoknak. A Szegedi Tudományegyetem felkérésére előadást tartott a szakma képviselőinek.

Békés Megye küldöttjeként részt vesz a Nemzeti Pedagógus Kar munkájában.

Intézményvezetőként és szakértőként végzett munkáján túl aktív szereplője Mezőberény város közéletének. Mezőberény Város Képviselő-testületének képviselője, valamint a Jogi, Ügyrendi, Közbiztonsági és Esélyegyenlőségi Bizottság tagja.

A Mezőberényi Városszépítő és Városvédő Egyesület elnöke.

Öreg István példamutató személyisége, sokoldalú tevékenysége, a magyar köznevelés fejlesztéséért végzett munkája tette érdemessé a Németh László-díj miniszteri elismerésre.

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK AZ ELISMERÉSÉÉRT, TOVÁBBI KIMAGASLÓ SIKEREKET KÍVÁNUNK!

Kis Eszter tankerületi igazgató és az iskola vezetősége

. mai.mezobereny.hu