^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A jövőnkre gondolva…

Az iskolánk ebben az esztendőben is folytatja környezetvédelemi szakköri munkáját „ÖKOMANÓK” néven. A névadásban egyébiránt a gyerekek közös ötletelés során dönthettek.

A gondosan összeállított programjuknak megfelelően, lelkes kis csapat gyűlt össze, hogy neki kezdjenek az előre megtervezett tevékenységeiknek. Elsőként ún. „terepszemlén” vettek részt diákjaink, hogy közvetlen környezetüket (az iskolát, az udvart, utcát stb.) feltérképezzék. A séta során bebizonyosodott, hogy lesz igény a szakkör munkájára, s talán a gyermekek világ és természet szemléletében is változásra nyílhat lehetőség. A látottak, a gyermekek tapasztalatai és elképzelései alapján közösen beszélték meg éves programjukat és vállalásaikat a szakköri munkában. Az egyik, általuk nagyon fontosnak ítélt célkitűzés az anyagok újrafelhasználása. Az erre irányuló feladatnak megfelelően a szakköri munka során, megismertek és összegyűjtöttek olyan anyagokat, melyekből még hasznos, értékes és kreatív tárgyak, eszközök állíthatóak elő akár kisiskolás korú tanulók által is.

Természetesen ötletekben nem volt hiány, hiszen a gyermekek fantáziája határtalan.

Az ügyes és alapos munkának köszönhetően remek alkotások születtek, melyekről az alábbi fényképek is árulkodnak:

A szakkörtagok remekül dolgoztak és munkájukért sok-sok dicséretben részesülnek.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csávás Adél

Szakkörvezető

. mai.mezobereny.hu