^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A jövőnkre gondolva…

Az iskolánk ebben az esztendőben is folytatja környezetvédelemi szakköri munkáját „ÖKOMANÓK” néven. A névadásban egyébiránt a gyerekek közös ötletelés során dönthettek.

A gondosan összeállított programjuknak megfelelően, lelkes kis csapat gyűlt össze, hogy neki kezdjenek az előre megtervezett tevékenységeiknek. Elsőként ún. „terepszemlén” vettek részt diákjaink, hogy közvetlen környezetüket (az iskolát, az udvart, utcát stb.) feltérképezzék. A séta során bebizonyosodott, hogy lesz igény a szakkör munkájára, s talán a gyermekek világ és természet szemléletében is változásra nyílhat lehetőség. A látottak, a gyermekek tapasztalatai és elképzelései alapján közösen beszélték meg éves programjukat és vállalásaikat a szakköri munkában. Az egyik, általuk nagyon fontosnak ítélt célkitűzés az anyagok újrafelhasználása. Az erre irányuló feladatnak megfelelően a szakköri munka során, megismertek és összegyűjtöttek olyan anyagokat, melyekből még hasznos, értékes és kreatív tárgyak, eszközök állíthatóak elő akár kisiskolás korú tanulók által is.

Természetesen ötletekben nem volt hiány, hiszen a gyermekek fantáziája határtalan.

Az ügyes és alapos munkának köszönhetően remek alkotások születtek, melyekről az alábbi fényképek is árulkodnak:

A szakkörtagok remekül dolgoztak és munkájukért sok-sok dicséretben részesülnek.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csávás Adél

Szakkörvezető

. mai.mezobereny.hu