^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

A jövőnkre gondolva…

Az iskolánk ebben az esztendőben is folytatja környezetvédelemi szakköri munkáját „ÖKOMANÓK” néven. A névadásban egyébiránt a gyerekek közös ötletelés során dönthettek.

A gondosan összeállított programjuknak megfelelően, lelkes kis csapat gyűlt össze, hogy neki kezdjenek az előre megtervezett tevékenységeiknek. Elsőként ún. „terepszemlén” vettek részt diákjaink, hogy közvetlen környezetüket (az iskolát, az udvart, utcát stb.) feltérképezzék. A séta során bebizonyosodott, hogy lesz igény a szakkör munkájára, s talán a gyermekek világ és természet szemléletében is változásra nyílhat lehetőség. A látottak, a gyermekek tapasztalatai és elképzelései alapján közösen beszélték meg éves programjukat és vállalásaikat a szakköri munkában. Az egyik, általuk nagyon fontosnak ítélt célkitűzés az anyagok újrafelhasználása. Az erre irányuló feladatnak megfelelően a szakköri munka során, megismertek és összegyűjtöttek olyan anyagokat, melyekből még hasznos, értékes és kreatív tárgyak, eszközök állíthatóak elő akár kisiskolás korú tanulók által is.

Természetesen ötletekben nem volt hiány, hiszen a gyermekek fantáziája határtalan.

Az ügyes és alapos munkának köszönhetően remek alkotások születtek, melyekről az alábbi fényképek is árulkodnak:

A szakkörtagok remekül dolgoztak és munkájukért sok-sok dicséretben részesülnek.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csávás Adél

Szakkörvezető

. mai.mezobereny.hu