^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Élhető életért” három hetet meghaladó projekt

A 4. évfolyam osztályai három hetet meghaladó projektben vettek részt.

Feldolgozandó témáink a következők voltak:

Helyem a világban-együttélés a lakóhelyünkön
Lakóhelyünk-természeti értékeink
Lakóhelyünk-épített természeti értékeink

A hangsúly nem magán a tanuláson volt, hanem az ismeretszerzés folyamatán. A tanulók egy alkotófolyamat részeként és eredményeként sajátították el a tudnivalókat, aktív résztvevők voltak.

A projekt során megismerték a gyerekek városunk híres szülötteit, illetve azokat a neves személyiségeket, akik valamilyen módon kapcsolódtak városunkhoz.  Nevezetes épületeknél jártunk, megtekintettük Mezőberény szobrait is. Képet kaptak a településünkön élő nemzetiségek életéről, hagyományairól, kultúrájáról. Egy-egy séta után a tanulók számot adtak megszerzett tudásukról játékosan, illetve rajzos formában.

A természetvédelem is nagy hangsúlyt kapott a három hét során. A gyerekek kinyilvánították véleményüket, mennyire érzékenyen érinti őket pl.a védett állatok sorsa. Elmélyülten böngésztek az interneten, készítettek plakátot az ügy érdekében.

A különböző témaköröket párban, illetve többnyire csoportban dolgoztuk fel, melynek során a gyerekek elsajátították az együttműködés és a munkamegosztás szabályait is. Közben nagyon sok ismerettel, élménnyel lettek gazdagabbak. Mindenki talált magának olyan témát, ami hozzá közel állt és több oldalról megközelítve, nagyon sok tapasztalással juthatott még több ismerethez.

A projekt zárásaként elmondható, hogy fontos feladatunknak tekintjük tanítványainkkal együtt, hogy ne csak ebben az időszakban figyeljünk természeti értékeinkre, környezetünkre, hanem egész évben, egész életünk során, hiszen mi is felelősök vagyunk érte.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                      Hoffmann Sándorné, Szenteszki György

tanítók

. mai.mezobereny.hu