^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Élhető életért” három hetet meghaladó projekt

A 4. évfolyam osztályai három hetet meghaladó projektben vettek részt.

Feldolgozandó témáink a következők voltak:

Helyem a világban-együttélés a lakóhelyünkön
Lakóhelyünk-természeti értékeink
Lakóhelyünk-épített természeti értékeink

A hangsúly nem magán a tanuláson volt, hanem az ismeretszerzés folyamatán. A tanulók egy alkotófolyamat részeként és eredményeként sajátították el a tudnivalókat, aktív résztvevők voltak.

A projekt során megismerték a gyerekek városunk híres szülötteit, illetve azokat a neves személyiségeket, akik valamilyen módon kapcsolódtak városunkhoz.  Nevezetes épületeknél jártunk, megtekintettük Mezőberény szobrait is. Képet kaptak a településünkön élő nemzetiségek életéről, hagyományairól, kultúrájáról. Egy-egy séta után a tanulók számot adtak megszerzett tudásukról játékosan, illetve rajzos formában.

A természetvédelem is nagy hangsúlyt kapott a három hét során. A gyerekek kinyilvánították véleményüket, mennyire érzékenyen érinti őket pl.a védett állatok sorsa. Elmélyülten böngésztek az interneten, készítettek plakátot az ügy érdekében.

A különböző témaköröket párban, illetve többnyire csoportban dolgoztuk fel, melynek során a gyerekek elsajátították az együttműködés és a munkamegosztás szabályait is. Közben nagyon sok ismerettel, élménnyel lettek gazdagabbak. Mindenki talált magának olyan témát, ami hozzá közel állt és több oldalról megközelítve, nagyon sok tapasztalással juthatott még több ismerethez.

A projekt zárásaként elmondható, hogy fontos feladatunknak tekintjük tanítványainkkal együtt, hogy ne csak ebben az időszakban figyeljünk természeti értékeinkre, környezetünkre, hanem egész évben, egész életünk során, hiszen mi is felelősök vagyunk érte.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                      Hoffmann Sándorné, Szenteszki György

tanítók

. mai.mezobereny.hu