^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Egészségnap Muronyban

Egészségünk megőrzése a legfontosabb az életünk során. Korunk egyik legnagyobb problémája az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a káros szenvedélyek és az ebből adódó komoly egészségügyi panaszok, problémák. Sokszor gyermekeink nem is veszik komolyan, hogy mit esznek, mit és mennyit isznak, mennyit mozgnak nap, mint nap, nem is érzik ennek a súlyát. Diákönkormányzatunk ezért egy rendkívüli programot szervezett tanulóink részére, hogy tudatosítsuk mindenkiben az egészséges életmód fontos szerepét. A program keretében rajzpályázatot hirdettünk, amelyet az egészségmegóvás 4 témájában: egészséges táplálkozás, testmozgás, szükséges folyadékbevitel és testi higiéné témakörökben készíthettek el a gyerekek egyénileg, avagy csoportosan.  Az alsó tagozatosaink egy közös remekművel álltak elő, amelyet így együtt tudtunk értékelni. A felső tagozatosok szebbnél szebb alkotásokat készítettek, leginkább egyénileg, de itt is készült csoportmunka. A díjazás során az első 3 helyezettet emeltük ki külön, de a többiek is részesültek kis apró jutalomban.

1. helyezett: Rövid Róbert 5. g osztályos tanuló
2. helyezett: Rung Melinda 7. g osztályos tanuló
3. helyezett: Szabó Petra 7.g osztályos tanuló munkája lett.

A programot egy délutáni vetélkedővel koronáztuk meg október 18-án, amelyen a beteg tanulóinkon kívül minden diákunk részt vett, sőt meghívtuk a gyerekek szüleit is, akik aktív részvételükkel meg is tisztelték ezt a programunkat. Rendeztünk számukra almaevő versenyt - ezáltal népszerűsítve a legegészségesebb hazai gyümölcsünket: az almát-, gyümölcs-és zöldségfelismerést bekötött szemmel ízről és tapintás alapján, valamint különböző ügyességi és gyorsasági feladatokat, amelyek mind kötődtek valamilyen formában az egészséges ételekhez, és céljuk a mozgás megszerettetése volt játékos formában. Gyermekeink és a szülők hangulata is a tetőfokára hágott, akik szintén lelkesen kivették a részüket a feladatok megoldásában.

Másnap reggel a gyerekek által behozott gyümölcsökből pedig elkészítettük a legegészségesebb csemegénket, a gyümölcssalátát, amelyből mindenki kedvére eszegethetett.

Reményeink szerint, tanulóinkban sikerült egy kissé tudatosabbá tenni az egészséges életmód fontos szerepét.  Köszönjük a szülők készséges támogatását a program megvalósításában!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

                                                                                                                                             Lischkáné Nagy Andrea

                                                                                                                                             DÖK segítő tanár

. mai.mezobereny.hu