^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„A Fenntarthatóság nagykövetei”

A „Fenntarthatóság nagykövetei” című program célja, hogy felhívja a diákok és a Henkel munkatársainak a figyelmét a fenntarthatóság kiemelt szerepére és környezettudatosságra ösztönözze őket a hétköznapokban. A program nemzetközi Henkel-minta alapján működik. A Henkel „Fenntarthatóság nagykövetei” programja keretében a vállalat önkéntes munkatársai egy tanfolyam elvégzése után fenntarthatósági nagykövetekké válnak, és általános iskolákba látogatnak el, hogy megismertessék a diákokkal a környezettudatos gondolkodás fontosságát.

A rendhagyó tanórákon a diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal. A tanulók egy rajzfilmet néznek meg, majd ötletelnek, tesztet töltenek ki, beszélgetnek, hogy hogyan lehet zölden élni a hétköznapokban.

Az oktatások ráébresztik a gyerekeket arra, hogy néhány egyszerű lépéssel ők maguk is nagyon sokat tehetnek a környezetükért, hiszen a Föld sorsa az ő kezükben van. A Henkel bízik abban, hogy a felnövekvő generációnak a program segítségével természetes lesz a zöld gondolkodásmód. A Fenntarthatóság Nagykövetei program kifejezetten az általános iskolás diákokat célozza meg, és az ő igényeiknek megfelelően összeállított környezetvédelmi oktatást jelent. A program további különlegessége, hogy a rendhagyó órákat nem oktatók, hanem a Henkel önkéntes munkatársai tartják.”

Az utóbbi években már hagyománnyá vált iskolánkban ez a program, amiben a negyedik osztályos tanulók vesznek részt.  Az idei tanévben 2017. június 1-jén került erre sor. Diákjaink nagy érdeklődéssel fogadták a Henkel munkatársainak előadását. Mivel a gyerekek sok ismerettel rendelkeznek a környezetvédelmi témában és fogékonyak is rá, jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssé alakultak a rendhagyó órák. Mesét néztek közben, tesztet töltöttek ki, majd végezetül egy-egy pólót is kaptak a gyerekek, emlékeztetve őket a környezetvédelem fontosságára.

Bízunk benne, hogy diákjaink még tudatosabban vigyáznak környezetünkre és másokat is erre biztatnak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Hoffmann Sándorné

tanítónő

. mai.mezobereny.hu