^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„A Fenntarthatóság nagykövetei”

A „Fenntarthatóság nagykövetei” című program célja, hogy felhívja a diákok és a Henkel munkatársainak a figyelmét a fenntarthatóság kiemelt szerepére és környezettudatosságra ösztönözze őket a hétköznapokban. A program nemzetközi Henkel-minta alapján működik. A Henkel „Fenntarthatóság nagykövetei” programja keretében a vállalat önkéntes munkatársai egy tanfolyam elvégzése után fenntarthatósági nagykövetekké válnak, és általános iskolákba látogatnak el, hogy megismertessék a diákokkal a környezettudatos gondolkodás fontosságát.

A rendhagyó tanórákon a diákok számos olyan trükköt tanulhatnak, amelyekkel maguk is hozzájárulhatnak a környezet védelméhez, spórolhatnak a vízzel és az árammal. A tanulók egy rajzfilmet néznek meg, majd ötletelnek, tesztet töltenek ki, beszélgetnek, hogy hogyan lehet zölden élni a hétköznapokban.

Az oktatások ráébresztik a gyerekeket arra, hogy néhány egyszerű lépéssel ők maguk is nagyon sokat tehetnek a környezetükért, hiszen a Föld sorsa az ő kezükben van. A Henkel bízik abban, hogy a felnövekvő generációnak a program segítségével természetes lesz a zöld gondolkodásmód. A Fenntarthatóság Nagykövetei program kifejezetten az általános iskolás diákokat célozza meg, és az ő igényeiknek megfelelően összeállított környezetvédelmi oktatást jelent. A program további különlegessége, hogy a rendhagyó órákat nem oktatók, hanem a Henkel önkéntes munkatársai tartják.”

Az utóbbi években már hagyománnyá vált iskolánkban ez a program, amiben a negyedik osztályos tanulók vesznek részt.  Az idei tanévben 2017. június 1-jén került erre sor. Diákjaink nagy érdeklődéssel fogadták a Henkel munkatársainak előadását. Mivel a gyerekek sok ismerettel rendelkeznek a környezetvédelmi témában és fogékonyak is rá, jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssé alakultak a rendhagyó órák. Mesét néztek közben, tesztet töltöttek ki, majd végezetül egy-egy pólót is kaptak a gyerekek, emlékeztetve őket a környezetvédelem fontosságára.

Bízunk benne, hogy diákjaink még tudatosabban vigyáznak környezetünkre és másokat is erre biztatnak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Hoffmann Sándorné

tanítónő

. mai.mezobereny.hu