^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

    Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
    Bővebben...
  • 2 Tanévzáró

    Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
    Bővebben...
  • 3 Iskolai sportnap

    2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
    Bővebben...
  • 4 Szerenád 2024.

    2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

DÖK nap a Muronyi Tagintézményben

Iskolánk Muronyi Tagintézményében az utolsó tanítási napon DÖK napot tartottunk a Diákönkormányzat szervezésében. Ezen a napon először iskolánk minden tanulója játékos csapatverseny feladatokat oldhatott meg az iskolánk udvarán elhelyezett asztalok körül. A 4 csapat beosztását már előzetesen ismertettük tanulóinkkal, amelyeket vegyes összetételűeknek alakítottunk ki, így a kicsiktől a nagyokig mindenféle korosztály képviselte magát a csapatokban. A feladatokat is úgy állítottuk össze, hogy azok végrehajtására mindenki képes legyen. Így építhettek háztartási kekszből várat, amit kekszevő verseny keretében el is fogyaszthattak, majd szomjúságukat csillapíthatták egy vízivó versennyel, amikor is szívószállal kellett kiinniuk a poharakból a vizet. Lufikat fújhattak fel, amelyeket ezután 1 percig kellett a levegőben tartaniuk ütögetéssel vagy fújással. A saját lufiját mindenki haza is vihette. Végül a színes rúd készletünk pici fehér kockáiból építettünk olyan magas tornyot, amilyet csak sikerült. A legügyesebb csapatok 20 kiskockából álló ’felhőkarcoló’-t építettek, amely sajnos néhány másodpercen belül össze is dőlt.

Ezt követte a nyolcadikosok bolondballagása. Végzőseink retro ruhákba öltözködve vonultak végig az iskola tantermein régi klasszikus számokat énekelve, mint például az Isztambul. Minden teremben mókás feladatokkal vártuk őket, amelyeket vidáman végre is hajtottak. Egyik legkedveltebb játékunkat, a székfoglalót elevenítettük fel bennük, amely farsangi mulatságokon többször is előkerült, jól az emlékezetükbe vésve ezt az élményt. Ezután stílusosan sport szelettel kínáltuk őket, amelyet nem akárhogyan -késsel-villával- kellett kibontaniuk és elfogyasztaniuk. A következő feladatban a mindenki számára jól ismert zizi cukorkával etethették egymást, de itt is nehezítettünk a helyzetükön, ugyanis kihegyezett pálcákra kellett azokat ügyesen felszúrniuk és a társuk szájába helyezniük. Végül, hogy jó szerencséjük legyen az életben, aprópénzeső hullott rájuk, amit zenére kellett összesepregetniük. Diákjaink hangulata ekkor a tetőfokára hágott és jót táncoltak is a sepregetés közben.

Vidám hangulatban, jókedvűen zártuk a 2016/2017-es tanévet.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Lischkáné Nagy Andrea

DÖK segítő tanár

. mai.mezobereny.hu