^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Témahét: Az erdő 3. évfolyam

Szeptember utolsó hetében a harmadik évfolyamon témahét keretében ismerkedtek a tanulók az erdő állat és növényvilágával, a természetvédelemmel. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több elméleti és gyakorlati ismeretet szerezzenek tanítványaink. Próbáltuk a gyerekek ismeretét új pedagógiai módszerekkel is bővíteni.

A digitális tábla nyújtotta lehetőséget használtuk ki, amikor filmeket néztünk a természetről, az őszi erdőről, s így varázsoltuk a tantermekbe a természetet, az erdő hangjait, állatait.  Történeteket dolgoztunk fel csoportmunkában, köztük Gárdonyi Géza: A fa élete c. művét. Verset tanultunk és Az erdő fohászát is megszívlelték a gyerekek.

Méréseket végeztünk a természetben és ezeket érdekes feladatokban dolgoztuk fel. A gyerekek próbára tehették manuális ügyességüket is. Szép alkotások születtek az erdő állatairól, növényeiről. S természetesen sokat mozogtunk, játszottunk is ezen a héten a mi erdőnkben, a Városi Ligetben.

Bízunk abban, hogy a sokfajta tevékenység között minden tanulónk megtalálta a kedvére valót.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kissné Bartóki Erzsébet

munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu