^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap ősz 1-2. évfolyam

2017. október 3-án kedden évszaknapot szerveztünk az 1-2. osztályos gyerekeknek. A nap folyamán minden osztályban felcsendült a „Négy vándor jár körbe, körbe” kezdetű dal, mely az évszakok váltakozásáról szól. A séták során őszi terméseket gyűjtöttek a tanulók, megfigyelték a növényeken  végbemenő változásokat. Beszélgettek az állatokról,  hogyan készülnek fel a télre.

A termésekből állatfigurákat varázsoltak a gyerekek és még számoláshoz is tudták használni a gesztenyéket. A színes levelek nem csak a természetben, hanem a tanteremben is díszítenek. Levéllenyomatot készítettek a gyűjtött levelekből, melyből az osztályban kiállítást is rendeztek a tanító nénik segítségével.

Az elsősök eközben a piacra látogattak ki, ahol a helyi kereskedők segítségével megnevezték, megismerték az ősszel kapható zöldségeket és gyümölcsöket. A vásárlást is tudtuk gyakorolni, mert gyümölcssalátát szerettünk volna készíteni. Válogattunk a szép piros almából, körtéből, szőlőből. A gyerekek kérésére narancsot is vettünk, és megbeszéltük, hogy ez bizony távoli országból érkezik hozzánk és nem Magyarországon terem.  A kereskedő bácsi pedig megajándékozott bennünket két fürt banánnal, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Az iskolába visszaérve közösen feldaraboltuk a hozzávalókat és jó ízűen el is fogyasztottunk. Ez a nap is sok élménnyel gazdagított mindenkit.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu