^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap ősz 1-2. évfolyam

2017. október 3-án kedden évszaknapot szerveztünk az 1-2. osztályos gyerekeknek. A nap folyamán minden osztályban felcsendült a „Négy vándor jár körbe, körbe” kezdetű dal, mely az évszakok váltakozásáról szól. A séták során őszi terméseket gyűjtöttek a tanulók, megfigyelték a növényeken  végbemenő változásokat. Beszélgettek az állatokról,  hogyan készülnek fel a télre.

A termésekből állatfigurákat varázsoltak a gyerekek és még számoláshoz is tudták használni a gesztenyéket. A színes levelek nem csak a természetben, hanem a tanteremben is díszítenek. Levéllenyomatot készítettek a gyűjtött levelekből, melyből az osztályban kiállítást is rendeztek a tanító nénik segítségével.

Az elsősök eközben a piacra látogattak ki, ahol a helyi kereskedők segítségével megnevezték, megismerték az ősszel kapható zöldségeket és gyümölcsöket. A vásárlást is tudtuk gyakorolni, mert gyümölcssalátát szerettünk volna készíteni. Válogattunk a szép piros almából, körtéből, szőlőből. A gyerekek kérésére narancsot is vettünk, és megbeszéltük, hogy ez bizony távoli országból érkezik hozzánk és nem Magyarországon terem.  A kereskedő bácsi pedig megajándékozott bennünket két fürt banánnal, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Az iskolába visszaérve közösen feldaraboltuk a hozzávalókat és jó ízűen el is fogyasztottunk. Ez a nap is sok élménnyel gazdagított mindenkit.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu