^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap ősz 1-2. évfolyam

2017. október 3-án kedden évszaknapot szerveztünk az 1-2. osztályos gyerekeknek. A nap folyamán minden osztályban felcsendült a „Négy vándor jár körbe, körbe” kezdetű dal, mely az évszakok váltakozásáról szól. A séták során őszi terméseket gyűjtöttek a tanulók, megfigyelték a növényeken  végbemenő változásokat. Beszélgettek az állatokról,  hogyan készülnek fel a télre.

A termésekből állatfigurákat varázsoltak a gyerekek és még számoláshoz is tudták használni a gesztenyéket. A színes levelek nem csak a természetben, hanem a tanteremben is díszítenek. Levéllenyomatot készítettek a gyűjtött levelekből, melyből az osztályban kiállítást is rendeztek a tanító nénik segítségével.

Az elsősök eközben a piacra látogattak ki, ahol a helyi kereskedők segítségével megnevezték, megismerték az ősszel kapható zöldségeket és gyümölcsöket. A vásárlást is tudtuk gyakorolni, mert gyümölcssalátát szerettünk volna készíteni. Válogattunk a szép piros almából, körtéből, szőlőből. A gyerekek kérésére narancsot is vettünk, és megbeszéltük, hogy ez bizony távoli országból érkezik hozzánk és nem Magyarországon terem.  A kereskedő bácsi pedig megajándékozott bennünket két fürt banánnal, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni. Az iskolába visszaérve közösen feldaraboltuk a hozzávalókat és jó ízűen el is fogyasztottunk. Ez a nap is sok élménnyel gazdagított mindenkit.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu