^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„EGYÜTT A JÖVŐNKÉRT!” című három hetet meghaladó környezetvédelmi projekt

Iskolánk 4. évfolyamán szeptember 25. és október 13. között került megrendezésre a „három hetet meghaladó projekt”. Sok értékes és érdekes témát ölelt fel tanulóink számára ez az időszak.

Témáink között szerepelt a nemzetiségek – „sokfélék vagyunk” témakör, a víz, vízpart, környezetvédelem és a körülöttünk lévő épített környezet témaköre.

A gyermekek megismerkedhettek a Mezőberényben élő nemzetiségekkel, betekintést nyerhettek hagyományaikba, szokásaikba, táncaikba, ami egymás elfogadására, szeretetére nevelte őket.

A vizeink, vízpartjaink élővilágának megfigyelése kedvelt témakör volt, hiszen Körös folyónk közelsége a témát is közelivé tette. Előzetes tapasztalataikat elmondhatták, megvitathatták egymás között a gyerekek.  A szép színes halacskák elkészítésében is örömüket lelték.

Az épített környezetünk bemutatása csoportmunkában történt, ahol többféle építkezési stílust, kort ismertek meg tanulóink.

Véleményünk szerint a projekt ebben az évben is sikeresnek, színesnek, értékesnek bizonyult.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Siófoki Edit

. mai.mezobereny.hu