^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Szép Magyar Beszéd verseny iskolai döntő

  019. 01. 7-én rendeztük meg iskolánkban a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny iskolai döntőjét. Két kategóriában (5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam) mérettettek meg tanulóink. A verseny iskolai fordulójára különösen az alsóbb évfolyamokból szép számú versenyző jelentkezett.
  Bővebben...
 • 2 Folytatódott a XXVI. Farsang Kupa

  Január 13-án folytatódott a XXVI. Farsang Kupa labdarúgó torna, az U 9 korosztályban.
  Bővebben...
 • 3 Kritikus tanmese a bóvli ellen

  Andersen Hókirálynő című klasszikus meséjének szokatlan feldolgozásával ismerkedhettünk meg színházba látogatásunk legutóbbi alkalmával. Két kisgyermek őszinte barátságába beleavatkozó, hideg és jégszívű Hókirálynő, azaz Showkirálynő magával ragadja a sikerre és sztárságra vágyó Kayt.
  Bővebben...
 • 4 Karácsonyi ünnepségünk képei

  Boldog karácsonyt kívánunk!
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Mezőberényi siker a Szép Magyar Beszéd verseny területi fordulóján

A hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is az OKTATÁSI HIVATAL Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ szervezte meg a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny városi és városkörnyéki fordulóját 2018. február 2-án. A versenyt az 5-6. (11-12 éves korcsoport) és a 7-8. (13-14 éves korcsoport) osztályos tanulók számára külön-külön hirdették meg. Iskolánkat Machó Flóra 6. c (felkészítő: Debreczeni Klára) és Hajdú Viktor 8. a (felkészítő: Ancsinné Francziszky Klára) osztályos tanuló képviselte a rangos megmérettetésen.

A vetélkedő résztvevőinek egy kötelező és egy magukkal hozott, szabadon választott 20-25 soros prózai szöveget kellett felolvasniuk. A szöveg csak eredeti, magyar – 20-21. századi - közlő prózai stílusban megírt mű lehetett, amely nem tartalmaz párbeszédet, sem régies, sem tájnyelvi, sem kevéssé ismert idegen szavakat. (A 7-8. évfolyamosoknál kívánatos az esszé-, vagy tanulmányrészlet.)

A versenyzők értékelésekor a zsűri az alábbi szempontok figyelembevételével értékelte a versenyzők teljesítményét: szövegértés, szöveghűség, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd.

A 7-8. osztályos kategóriában Hajdú Viktor I. helyezést ért el, így ő vehet részt az áprilisi regionális versenyen, Kisújszálláson. Jutalmát és oklevelét júniusban veheti át az ünnepélyes díjkiosztón Békéscsabán.

Mindkét tanulónak gratulálunk, és Viktornak eredményes felkészülést kívánunk a következő fordulóra.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Ancsinné Francziszky Klára

magyar nyelv és irodalom szakos tanár

. mai.mezobereny.hu