^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

 • 1 Kincsvadászat az ovisokkal

  A következő tanévre vonatkozó beiskolázási programunk keretén belül most kincsvadászatra hívtuk a nagycsoportos óvodás gyermekeket. Az ovisok egy robotkatica segítségével - amit ők is irányíthattak - nagy érdeklődéssel keresték a kincseket. A tableteken felfedezték és bebarangolták a kincses szigetet. A német és az angol nyelv segítségével ismerkedtek a színekkel és a számokkal, mondókáztak, énekeltek, amit a program végén be is mutattak a szülőknek.
  Bővebben...
 • 2 Szépíró verseny

  Ebben az évben immár hetedik éve került megrendezésre a Szépíró verseny, melyet hagyományos, jelenléti formában bonyolíthattunk le. A november 14–15. közötti időszakban kategóriánként zajlott le a megmérettetés, melyen 40 fő alsó és 37 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 3 Színház az iskolában

  A Lázár Ervin Program keretén belül, a Napsugár Bábszínház társulatának egy része látogatott el iskolánkba. Nagy lelkesedéssel várták a színházi előadást a 2. osztályos tanulók, hisz ezt az alkalmat több közös színházi élmény megelőzte már. Iskolánk főépületében lévő tornaterem volt a helyszín, amit nagyon ötletesen berendeztek a szervezők.
  Bővebben...
 • 4 Mézes reggeli az alsó tagozaton

  Iskolánkban ebben a tanévben ismét megrendezésre került a Mézes Reggeli elnevezésű program. Ebből az alkalomból ellátogattak hozzánk a Berényi Méhészek, hogy megismertessék tanulóinkkal a méhészek munkáját, népszerűsítsék a mézet. Felhívják a gyerekek figyelmét a méhek munkájára, az egészséges táplálkozás és a reggelizés fontosságára, valamint a helyben termelt élelmiszerek jelentőségére.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Építészet és természet kapcsolata

Témanap a 3. évfolyamon

Iskolánkban március 10-én, témanap keretében a 3. évfolyam tanulói a hagyományostól eltérő formában, a lehető legkomplexebb módon dolgozták fel az „Építészet és természet kapcsolata” című témát.

A témanap lényege, hogy nem a tényszerű ismeretekre, hanem az ismeretek megszerzésének folyamatára, a kivitelezés módjára helyezte a hangsúlyt. A megoldások csoportokban történtek, megszüntetve a hagyományos osztály és tanórai kereteket. Fontos célja és feladata volt még a napnak, hogy a közös alkotások erősítsék az egyűvé tartozás élményét.

A foglalatosságok közül néhány:

     - Városi séta alkalmával ismerkedés fontosabb épületeinkkel, építészeti stílusokkal
     - „Lakható a mi városunk?”- vita kezdeményezés szókártyák segítségével
     - „Hogyan tehetnénk mi lakhatóbbá környezetünket?”-várostervezés, modellezés
     - Épületfelismerés, képkirakás
     - Keresztrejtvény megfejtése

A feladatok helyes végrehajtásához elengedhetetlen volt a pontos megfigyelés, a jó szervezés, a választott megközelítési mód szellemessége és eredetisége, a kreativitás, a pontos kivitelezés, amit tanulóink nagyon ügyesen és ötletesen oldottak meg.

Diákjaink elmondták, hogy a témanap új ismereteket, jó kedvet és sikerélményt adott nekik!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szenteszki György

. mai.mezobereny.hu