^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Építészet és természet kapcsolata

Témanap a 3. évfolyamon

Iskolánkban március 10-én, témanap keretében a 3. évfolyam tanulói a hagyományostól eltérő formában, a lehető legkomplexebb módon dolgozták fel az „Építészet és természet kapcsolata” című témát.

A témanap lényege, hogy nem a tényszerű ismeretekre, hanem az ismeretek megszerzésének folyamatára, a kivitelezés módjára helyezte a hangsúlyt. A megoldások csoportokban történtek, megszüntetve a hagyományos osztály és tanórai kereteket. Fontos célja és feladata volt még a napnak, hogy a közös alkotások erősítsék az egyűvé tartozás élményét.

A foglalatosságok közül néhány:

     - Városi séta alkalmával ismerkedés fontosabb épületeinkkel, építészeti stílusokkal
     - „Lakható a mi városunk?”- vita kezdeményezés szókártyák segítségével
     - „Hogyan tehetnénk mi lakhatóbbá környezetünket?”-várostervezés, modellezés
     - Épületfelismerés, képkirakás
     - Keresztrejtvény megfejtése

A feladatok helyes végrehajtásához elengedhetetlen volt a pontos megfigyelés, a jó szervezés, a választott megközelítési mód szellemessége és eredetisége, a kreativitás, a pontos kivitelezés, amit tanulóink nagyon ügyesen és ötletesen oldottak meg.

Diákjaink elmondták, hogy a témanap új ismereteket, jó kedvet és sikerélményt adott nekik!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szenteszki György

. mai.mezobereny.hu