^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Építészet és természet kapcsolata

Témanap a 3. évfolyamon

Iskolánkban március 10-én, témanap keretében a 3. évfolyam tanulói a hagyományostól eltérő formában, a lehető legkomplexebb módon dolgozták fel az „Építészet és természet kapcsolata” című témát.

A témanap lényege, hogy nem a tényszerű ismeretekre, hanem az ismeretek megszerzésének folyamatára, a kivitelezés módjára helyezte a hangsúlyt. A megoldások csoportokban történtek, megszüntetve a hagyományos osztály és tanórai kereteket. Fontos célja és feladata volt még a napnak, hogy a közös alkotások erősítsék az egyűvé tartozás élményét.

A foglalatosságok közül néhány:

     - Városi séta alkalmával ismerkedés fontosabb épületeinkkel, építészeti stílusokkal
     - „Lakható a mi városunk?”- vita kezdeményezés szókártyák segítségével
     - „Hogyan tehetnénk mi lakhatóbbá környezetünket?”-várostervezés, modellezés
     - Épületfelismerés, képkirakás
     - Keresztrejtvény megfejtése

A feladatok helyes végrehajtásához elengedhetetlen volt a pontos megfigyelés, a jó szervezés, a választott megközelítési mód szellemessége és eredetisége, a kreativitás, a pontos kivitelezés, amit tanulóink nagyon ügyesen és ötletesen oldottak meg.

Diákjaink elmondták, hogy a témanap új ismereteket, jó kedvet és sikerélményt adott nekik!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szenteszki György

. mai.mezobereny.hu