^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap – tavasz

Az alsó tagozaton a hagyományokhoz híven az idén is megrendeztük az évszaknapot. A várva várt meleget a mai napra a Józsefek sem hozták meg, így reggel „hónyuszi” építéssel próbálkoztunk. Voltak, akik a helyi gazdaboltba látogattak el és vetőmagokkal, tavaszi, kerti munkálatokkal ismerkedtek. A harmadik és negyedik évfolyamon a gyerekek vetélkedő keretében tették próbára tudásukat. A húsvéti szokásokkal és hagyományokkal kapcsolatos feladatok megoldásához tanulói laptopok álltak a rendelkezésükre. Közmondásokat, szólásokat, locsolóverseket is gyűjtöttek. Kézműves foglalkozások keretében különböző technikákkal festettek tojásokat, a kisebbek nyuszikat színeztek, készültek kosárkák, papírvirágok, ajtódíszek. Tanítványaink jókedvűen, örömmel vettek részt ezeken a foglalkozásokon, mindenki megtalálta azt a tevékenységet, amelyben a legügyesebbnek érezhette magát. Az elkészített munkáikkal az osztálytermeket, folyosókat díszítették és haza is vittek alkotásaikból, hogy az otthonuk ünneplőbe öltöztetéséhez is hozzájárulhassanak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kissné Bartóki Erzsébet

                                   munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu