^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap – tavasz

Az alsó tagozaton a hagyományokhoz híven az idén is megrendeztük az évszaknapot. A várva várt meleget a mai napra a Józsefek sem hozták meg, így reggel „hónyuszi” építéssel próbálkoztunk. Voltak, akik a helyi gazdaboltba látogattak el és vetőmagokkal, tavaszi, kerti munkálatokkal ismerkedtek. A harmadik és negyedik évfolyamon a gyerekek vetélkedő keretében tették próbára tudásukat. A húsvéti szokásokkal és hagyományokkal kapcsolatos feladatok megoldásához tanulói laptopok álltak a rendelkezésükre. Közmondásokat, szólásokat, locsolóverseket is gyűjtöttek. Kézműves foglalkozások keretében különböző technikákkal festettek tojásokat, a kisebbek nyuszikat színeztek, készültek kosárkák, papírvirágok, ajtódíszek. Tanítványaink jókedvűen, örömmel vettek részt ezeken a foglalkozásokon, mindenki megtalálta azt a tevékenységet, amelyben a legügyesebbnek érezhette magát. Az elkészített munkáikkal az osztálytermeket, folyosókat díszítették és haza is vittek alkotásaikból, hogy az otthonuk ünneplőbe öltöztetéséhez is hozzájárulhassanak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kissné Bartóki Erzsébet

                                   munkaközösség-vezető

. mai.mezobereny.hu