^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Színházi élmény

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Tavasz kupa 2018

Iskolánk május 10-én szervezte meg a hagyományos Tavasz kupa lány kézilabda tornát. Ezúttal az alsós tanulók számára, két korcsoportban szivacskézilabda tornát szerveztünk.

Mindkét korcsoportban öt-öt csapat küzdött egymással, amelyből iskolánkat korcsoportonként két csapat képviselte. Így összesen 32 kézilabdával ismerkedő tanulónk játszott, és szerzett tapasztalatot, élményt ebből a sportágból. A gyerekek az idei tanévben már két alkalommal szerepeltek a sulikézi fesztiválokon, ezért elmondható, hogy egyfajta „rutinnal” léptek fel ezen a megmérettetésen is.

Az I. korcsoportos tornán veretlenül lett tornagyőztes a Mezőberényi Általános Iskola I-es csapata, míg a II-es csapat, egy vereséggel lett második helyezett.  Különdíjban részesült kiemelkedő játékáért: Gál Szabina 2.c és Farkas Jázmin 3.e osztályos tanulók.

II. korcsoportos torna eredménye:

          1. Mezőberényi Általános Iskola „Kék”
          2. Dobozi Általános Iskola
          3. Arany Gusztáv Általános Iskola Köröstarcsa
          4. Tildy Zoltán Általános Iskola Szeghalom
          5. Mezőberényi Általános Iskola „Sárga”

Iskolánk kék mezben játszó csapata (4. osztályosok) minden mérkőzésüket megnyerve lettek tornagyőztesek. Míg a sárga mezben játszó (3.c osztályosok) csapat számára ez a nap a tapasztalatszerzés és a játék gyakorlása szempontjából volt hasznos. Ebben a korcsoportban különdíjban részesült kiemelkedő játékáért: Miklovicz Fanni 3.c, és Bacsa Petra 4.c osztályos tanulók.

A lányok számára ezzel a tornával nem ért végett a versenyzés, hiszen mindkét korcsoportban még egy-egy Sulikézi Fesztivált rendeznek Balatonbogláron a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A 3-4. osztályosok egy kétnapos rendezvényre mennek június 16-17-én, míg az U8-as korosztályos gyerekek számára június 18-án szervezik a tanév utolsó fesztiválját.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Tóth Olivér

testnevelő-edző

. mai.mezobereny.hu