^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Színházi élmény

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Budapesten jártak a muronyiak

2018. május 18-án a Muronyi Tagintézmény apraja és nagyja kirándulni ment Budapestre. A már hagyománnyá vált tagintézményi kirándulás során látogatást tettünk a Magyar Természettudományi Múzeumba, ahol tanulóink bővíthették a természetről szerzett ismereteiket, megcsodálhatták természeti kincseinket. Gyakoroltuk a fővárosi tömegközlekedést, majd második állomásként a Cyberjump következett, Európa egyik legnagyobb trambulinparkja, melyet a gyerekek nagyon vártak. Itt a tanulók kedvükre ugrálhattak, próbára tehették erejüket és bátorságukat. A nap zárásaként látogatást tettünk a Holnemvolt Várban. A régi vidámpark helyén kialakított mesevilág bejáratánál a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója mellett egy nagyon kedves házaspár fogadott bennünket, akik lehetővé tették számunkra, hogy gazdagodjunk ezzel az élménnyel. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy az elsők között tapasztalhattuk meg, milyen érzés Vuk, Gombóc Artúr, Süsü, Mekk Elek, és társainak a világában lenni. A nap során rengeteg tapasztalatot szereztek tanulóink, bővítették ismereteiket, és önfeledten játszhattak. Ennél többet nem is kívánhattunk volna magunknak egy napsütéses, gyönyörű napon.

Köszönettel tartozunk az Alapítvány a Muronyi Óvodásokért és Iskolásokért kuratóriumának, hogy a kirándulásunk teljes költségét fedezte. Hálásak vagyunk Bogár Editnek és férjének, Gyurkának, hogy kísérőink voltak a Holnemvolt Várban, és megajándékoztak bennünket ezzel az élménnyel.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Vári Anikó Katalin

. mai.mezobereny.hu