^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Gyermekgála

    2024. április végén került megrendezésre iskolánk gyermekgálája az Orlai házban, ahol bemutatkoztak alsó- és felső tagozatos tanulóink, valamint a Művészeti Tagintézményünk növendékei is. Verseken, táncokon és a zenén keresztül mutatták be a gyerekek ügyességüket, felkészültségüket, sokoldalúságukat.
    Bővebben...
  • 2 Fenntarthatósági Témahét 3-4. évfolyam

    Ebben a tanévben is kapcsolódtunk a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához. Több projektből választhattak a tanító nénik. Figyelembe vették a gyerekek érdeklődését, tanulmányaikat, megerősítendő tudásukat. Tanórákon, szakkörökön és napköziben is több figyelmet fordítottuk ezen a héten a tudatos környezetvédelemre.
    Bővebben...
  • 3 Színházi élmény

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tanulói 2024. május 9-én Diótörő bérletük harmadik – egyben utolsó – előadására, a Békéscsabai Jókai Színházba látogattak. A holdbeli csónakos, Weöres Sándor mesejátéka egy kalandos történet a boldogságkeresésről, mely a gyerekek nyelvén a csodák világába kalauzolja a nézőt.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Újabb német nyelvi siker!

A Békés – Csongrád Megyei Német Iskolaegyesület játékos vetélkedőt hirdetett „Fedezzük fel Vésztőt a németek nyomában!” címmel az általános iskolák felső tagozatos tanulói, valamint középiskolás tanulók részére német nyelven. A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várták, helyszíne a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely volt. 29 csapat jelentkezett a megmérettetésre, közülük a mezőberényi gimnáziumból 2, iskolánkból 3. Viharosan indult a verseny. Erősen dörgött, minden percben lógott a lába az esőnek. A csapatok német nyelvű feladatlapot kaptak, amin 20 feladatot kellett megoldani úgy, hogy az ismertető táblák magyar nyelvű információiból kellett a helyes választ német nyelven kiválasztani. Mindenki nagyon élvezte a vetélkedőt, de alig várta az eredményhirdetést. Először azoknak a csapatoknak a nevét olvasták fel, akik nem értek el helyezést. 2 csapatunk nevét itt hallottuk, de ez nem rontotta el tanulóink hangulatát, hisz egy csapatunk még versenyben volt a helyezésért! Izgalmas percek következtek! „5. helyezett lett …” hallottuk az eredményhirdető hangját, de nem a mi csapatunk nevét mondta. Az izgalom egyre fokozódott. 4. hely, 3. hely, még mindig versenyben vagyunk! Amikor a 2. helyen végzett csapat neve is elhangzott, s nem a miénk volt, mindenkiből kitört az örömujjongás. Te jó ég! Megnyertük!

 

Az I. helyen végzett csapatunk tagjai:

Zsibrita Eszter                        6.a osztályos,

Csicsely Katinka                    8.a osztályos és

Pákozdi Szimonetta Anikó    8.a osztályos tanuló.

 

Ezúton is gratulálunk nekik és további sikereket kívánunk a német nyelvtanulás területén!

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csengeriné Ignácz Edit

német szakos nyelvtanár és a

német nyelv szakos kollégák

. mai.mezobereny.hu