^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap

Az utolsó iskolában töltött hetünket az 1-2. évfolyam tanulói - a 3. c és a 3. e osztály bekapcsolódásával – a nyár évszaknappal kezdte. Az iskolánk udvarán megrendezett akadályverseny feladatai színesítették a mai napot, melyet Szentkutiné Ollé Ágnes tanító néni állított össze. A harmadik osztályosok közül kerültek ki a csapatkapitányok, akik mögé sorakoztak a tanulók a három évfolyam osztályai közül vegyes csapatokat alkotva. A próbák teljesítéséhez szükségük volt a gyerekeknek a gyorsaságukra, mert az erdőben gombát gyűjtöttek. Ügyességükre, mert a mocsáron át kellett kelniük, majd ugrókötéllel tettek meg egy rövid utat és célba kellett találniuk. Egyensúlyozó képességükre, mert a patak felett egy vékony híd vezetett át és a tudásukra, mert a nyár veszélyeire hívta fel a figyelmüket egy totó, a kérdések segítségével. A csapattagok jól együttműködtek, ezért egy nyári kép rajzolódott ki előttük miután a puzzle darabjait összeillesztették. Az állomásokon a tanító nénik irányították a gyerekeket, akik minden feladatot nagyon ügyesen megoldottak és így a katicabogár pöttyei mind - mind feketére változtak a menetlevélen jutalmul. A nap végére mindenki jól elfáradt. Jót játszottak együtt kicsik és nagyok.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség vezető

. mai.mezobereny.hu