^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Évszaknap

Az utolsó iskolában töltött hetünket az 1-2. évfolyam tanulói - a 3. c és a 3. e osztály bekapcsolódásával – a nyár évszaknappal kezdte. Az iskolánk udvarán megrendezett akadályverseny feladatai színesítették a mai napot, melyet Szentkutiné Ollé Ágnes tanító néni állított össze. A harmadik osztályosok közül kerültek ki a csapatkapitányok, akik mögé sorakoztak a tanulók a három évfolyam osztályai közül vegyes csapatokat alkotva. A próbák teljesítéséhez szükségük volt a gyerekeknek a gyorsaságukra, mert az erdőben gombát gyűjtöttek. Ügyességükre, mert a mocsáron át kellett kelniük, majd ugrókötéllel tettek meg egy rövid utat és célba kellett találniuk. Egyensúlyozó képességükre, mert a patak felett egy vékony híd vezetett át és a tudásukra, mert a nyár veszélyeire hívta fel a figyelmüket egy totó, a kérdések segítségével. A csapattagok jól együttműködtek, ezért egy nyári kép rajzolódott ki előttük miután a puzzle darabjait összeillesztették. Az állomásokon a tanító nénik irányították a gyerekeket, akik minden feladatot nagyon ügyesen megoldottak és így a katicabogár pöttyei mind - mind feketére változtak a menetlevélen jutalmul. A nap végére mindenki jól elfáradt. Jót játszottak együtt kicsik és nagyok.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Slyuchné Prókai Erika

1-2. évfolyam munkaközösség vezető

. mai.mezobereny.hu