^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás egy farmra

Június 13-án kis tanítványunk szüleinek kedves meghívását elfogadva kerékpártúrát szerveztünk. Az időjárás kissé késleltette az indulást, de húsz perc alatt elértük a községünktől körülbelül három kilométerre fekvő farmot. Megtudtuk, hogy a birtok valaha a Kárász család tulajdonában volt, majd a helyi termelőszövetkezet használta az épületeket. Rövid pihenő után elindultunk felfedezni a körgáttal körbevett területet. Először egy ligetbe vezettek bennünket, ahol 150-180 éves tölgyfák és hasonló korú vadkörtefa árnyékában sétálhattunk, élőhelyükön figyelhettük meg a szarvasbogarakat. Valaha itt állt az iskola épülete is, melyben cselédek gyermekei tanultak. Megcsodáltuk a 150 éve, téglából épült cselédlakások vastag falait, díszes ablakait, melyet az eltelt idő vasfoga már megviselt, de még mindig stabilan áll. A szarvasmarhák istállója volt a következő útirány. Végül megnézhettük a trófeagyűjteményt is, mely a gazda egyik hobbijáról árulkodik. Csalogatott bennünket a géppark is, és a még általunk bejáratlan területek, de az időnk sajnos véges volt, ezért egy őszi látogatásra is meghívattuk magunkat. Köszönjük Lovas Józsefnek és családjának a szíves vendéglátást, a széleskörű tájékoztatást és az érdekes múltidézést, melyet gyermekeink ámulva hallgattak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csupászné Szűcs Edit

. mai.mezobereny.hu