^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás egy farmra

Június 13-án kis tanítványunk szüleinek kedves meghívását elfogadva kerékpártúrát szerveztünk. Az időjárás kissé késleltette az indulást, de húsz perc alatt elértük a községünktől körülbelül három kilométerre fekvő farmot. Megtudtuk, hogy a birtok valaha a Kárász család tulajdonában volt, majd a helyi termelőszövetkezet használta az épületeket. Rövid pihenő után elindultunk felfedezni a körgáttal körbevett területet. Először egy ligetbe vezettek bennünket, ahol 150-180 éves tölgyfák és hasonló korú vadkörtefa árnyékában sétálhattunk, élőhelyükön figyelhettük meg a szarvasbogarakat. Valaha itt állt az iskola épülete is, melyben cselédek gyermekei tanultak. Megcsodáltuk a 150 éve, téglából épült cselédlakások vastag falait, díszes ablakait, melyet az eltelt idő vasfoga már megviselt, de még mindig stabilan áll. A szarvasmarhák istállója volt a következő útirány. Végül megnézhettük a trófeagyűjteményt is, mely a gazda egyik hobbijáról árulkodik. Csalogatott bennünket a géppark is, és a még általunk bejáratlan területek, de az időnk sajnos véges volt, ezért egy őszi látogatásra is meghívattuk magunkat. Köszönjük Lovas Józsefnek és családjának a szíves vendéglátást, a széleskörű tájékoztatást és az érdekes múltidézést, melyet gyermekeink ámulva hallgattak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csupászné Szűcs Edit

. mai.mezobereny.hu