^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Iskolánkban járt a Mobidik

A júniusi vakációvárás időszakában rendhagyó esemény történt intézményünkben. Tizenegyedikén délután hat órakor megérkezett az iskola udvarára a Mobidik.

A Mobidik – Mobil Digitális Iskola egy jól felszerelt digitális, a 21. század tantermének berendezett speciális irodakonténer.

Június tizenkettedikén az utazó digitális iskola keretében nem pusztán informatika oktatásról szerezhettünk tapasztalatot, hanem arról a szemléletváltásról, hogy a különböző tantárgyak miként oktathatók, tehetők izgalmasabbá, komplexebbé a 21. század eszközrendszerével és pedagógiai gyakorlatával. Az újdonságok megismerése két helyszínen történt. Az udvaron elhelyezett irodakonténerben és egy „külső helyszínen”, egy tanteremben.

A konténer berendezésének kialakítása olyan, hogy pillanatok alatt berendezhető csoportmunkához, 2-3-4 fős csapatokhoz, átrendezhető egy nagy közösségi térré, de igény szerint akár a klasszikus frontális oktatáshoz is. A terem meghatározó eleme a hatalmas érintőképernyős TV, ami egyrészt kiszolgálja a tablet alapú Samsung Smart Schoolt, másrészt könnyedén csatlakoztatható a notebookokhoz is. A TV használható klasszikus táblaként, írható és törölhető, és természetesen minden digitális alkalmazás megjeleníthető rajta. Az összes tablet és notebbok képe pillanatok alatt megosztható és bemutatható. Minden diák kezében ott van egy tablet, amik egy osztálymenedzsment rendszeren keresztül kapcsolódnak, ezen a rendszeren keresztül tudja a tanár folyamatosan kézben tartani az órát.

A külső helyszínen bemutatott LEGO robotok 2-4 fős csapatokban használhatók, az összeépítés után a robotok vezérlő egysége a notebookokkal összekötve tetszőlegesen programozható és a foglalkozások során a diákok összemérhetik tudásukat, ki tudott okosabb, ügyesebb robotot építeni.

A 3D nyomtatóval és szkennerrel, illetve a kapcsolódó programokkal a diákok megtervezhetik saját térbeli alakzataikat és ki is nyomtathatják azokat.

A Mobidik működéséhez a Telenor által biztosított 4G modemmel mindenhol biztonságos és elegendő sávszélesség áll rendelkezésre, így a diákok (ha a tanár engedi) szabadon tudnak szörfözni a világhálón.[1]

Mindkét helyszínen rövid, izgalmas ízelítőt kaphattunk a digitális tanulás/tanítás lehetőségeiről, előnyeiről. A 13-15 fős csoportok egy-egy helyszínen 15 percet töltöttek el, így kaphatott minden résztvevő ízelítőt a legújabb digitális oktatási eszközökből, módszerekből.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Bereczkiné Éber Ildikó

tanár

digitális pedagógiai módszertani asszisztens

 

[1] https://www.mobidik.hu/

. mai.mezobereny.hu