^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 Kémiai kísérlet vagy varázslat?

    Idén ismét ellátogatott Kiss Péter kémiatanár kollégám az iskolánkba. Idén is elkápráztatott bennünket látványosabbnál látványosabb kísérleteivel.Gyártott elefántfogkrémet, villámokat zárt kémcsőbe, PET palackot repített a levegőbe, meggyújtotta a saját kezét, színes füstöket eregetett az udvaron, stb.
    Bővebben...
  • 2 Szavalóverseny

    A magyar költészet napja felé közeledve, 2024. április 10-én került megrendezésre iskolánk szavalóversenye, melyre 1-től 4. osztályig jelentkezhettek a gyerekek. Az időpont rendhagyó volt, hiszen a tavaszi szünet ideje is lehetőséget adott a felkészülésre. A versenyzők létszáma igazolta a lelkesedést. Mindenki szavalatában érezhető volt az alapos felkészülés és a tanító nénik odaadó munkája.
    Bővebben...
  • 3 DSD I szóbeli nyelvvizsga

    A mai nap délutánján lezajlott a DSD I nyelvvizsga szóbeli része is. A vizsgán öt 8. a-c osztályos tanuló vett részt, amely elsöprő sikert hozott. Mind az 5 tanuló sikeres B1 szintű szóbeli nyelvvizsgát tett. A vizsga három részből állt: az első részben a vizsgabiztosok által feltett kérdésekre kellett válaszolni, majd bemutatták az általuk kidolgozott Power Point prezentációt egy választott témából, végül az előadásuk témájáról beszélgettek a vizsgáztatókkal.
    Bővebben...
  • 4 „Kertész leszek, fát nevelek…” Digitális témahét a 2.c osztályban

    Azzal kezdtük a hetet, hogy meghallgattuk Koncz Zsuzsa dalát, amely nagyon megindította a gyerekeket. Életkoruknak megfelelően, természetesen ők azt hallották ki a szövegből, hogy meg kell mentenünk a Földünket, és azon kezdtek el ötletelni, hogy mi mit tehetünk ezért. Arra jutottunk, hogy a héten kertészkedni fogunk….
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Újra iskolánkban járt a Mobidik

Június tizenegyedike után szeptember huszonötödikén ismét találkozhattunk a Mobidikkel.

A Mobidik – Mobil Digitális Iskola egy jól felszerelt digitális, a 21. század tantermének berendezett speciális irodakonténer. S a nyár elején valóban a konténerrel érkeztek hozzánk, de akkor is két helyszínen vehettünk részt foglalkozásokon, most pedig két tanteremben ismerkedhettünk a digitális oktatás érdekességeivel, izgalmas megoldásaival.

Az utazó digitális iskola keretében nem pusztán informatika oktatásról szerezhettünk tapasztalatot, hanem arról a szemléletváltásról, hogy a különböző tantárgyak miként oktathatók, tehetők izgalmasabbá, komplexebbé a 21. század eszközrendszerével és pedagógiai gyakorlatával. Az újdonságok megismerése két tanteremben történt.

A konténert most nem szállították hozzánk, de legfontosabb elemi itt voltak. Egy meghatározó elem a hatalmas érintőképernyős TV - ami egyrészt kiszolgálja a tablet alapú Samsung Smart Schoolt, másrészt könnyedén csatlakoztatható a notebookokhoz is – most hiányzott, de iskolánk e-táblája kitűnően helyettesítette. A mi e-táblánk is használható klasszikus táblaként, írható és törölhető, és természetesen a digitális alkalmazások megjeleníthetőek rajta. A diákok kezében ott voltak a tabletek, amelyek egy osztálymenedzsment rendszeren keresztül kapcsolódtak, ezen a rendszeren keresztül tudta illetve tudja a tanár folyamatosan kézben tartani az órát.

A másik teremben t LEGO robotok voltak. Ezek az eszközök 2-4 fős csapatokban használhatók, az összeépítés után a robotok vezérlő egysége a notebookokkal összekötve tetszőlegesen programozható és a foglalkozások során a diákok összemérhetik tudásukat, ki tudott okosabb, ügyesebb robotot építeni. Most szumozó robotokat programoztak diákjaink, s a foglalkozás végén megtartották a szumó bajnokságot is.

A délelőtti munka közben folyamatosan dolgozott a 3D nyomtató. Ezzel a nyomtatóval és szkennerrel, illetve a kapcsolódó programokkal a diákok megtervezhetik saját térbeli alakzataikat és ki is nyomtathatják azokat. Mi most megnézhettük hogyan készül el benne egy ajándéktárgy.

A Mobidik működéséhez a Telenor által biztosított 4G modemmel mindenhol biztonságos és elegendő sávszélesség áll rendelkezésre, így a diákok (ha a tanár engedi) szabadon tudnak szörfözni a világhálón.[1]

Mindkét teremben igazi, izgalmas ízelítőt kaphattunk a digitális tanulás/tanítás lehetőségeiről, előnyeiről. Az 5. a és 5. c osztályos tanulók kétszer 45 perces foglalkozáson programozták a szumozós robotokat, a 6. a, 6. c, 5. d és 5. e osztályosok pedig érdekes, több területet érintő interaktív feladatokat oldottak meg nagy örömmel.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

[1] https://www.mobidik.hu/

. mai.mezobereny.hu