^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 PEDAGÓGUSNAPI ELISMERÉSEK 2022

  Pedagógusnapra a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült a Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pedagógusa, Szentkutiné Ollé Ágnes. Szentkutiné Ollé Ágnes a nevelőtestület elhivatott és elkötelezett pedagógusa, munkaközösség-vezető. Munkájára mindig a minőség, a magas színvonal a jellemző.
  Bővebben...
 • 2 MBERÉNYIROMÁK sikeres szereplése nemzetközi roma kultúrtörténeti vetélkedőn

  éget ért a közel egy hónapos versenysorozat, amelyen iskolánkat képviselhettük. Úgy gondoljuk, hogy sikeresen vettük az akadályokat – ahogyan azt ígértük -, s végül a 84 csapatból holtversenyben 6. helyezést értünk el.
  Bővebben...
 • 3 Versenyeredmények 2021-2022. tanév

  Versenyeredmények 2021-2022. tanév
  Bővebben...
 • 4 Tanévzáró

  Iskolánkban 2022. június 21-én a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2021/2022-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyvjutalmakat a Gyulai Tankerületi Központ biztosította.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Témahét a 3. évfolyamon

Az erdő

Ebben a tanévben is szeptember utolsó hetében a harmadik évfolyamos tanulóink az erdő életével ismerkedhettek meg. A tanórák keretein belül, de gyakran a megszokottól eltérő munkaformában, tapasztalati úton bővíthették tudásukat az erdő állat és növényvilágának felfedezésével.

A Ligetben tanulóink megtapasztalhatták a természet változásait, amit saját fotókkal is bizonyíthattak. Pl. a mohát a fa melyik oldalán találjuk meg. Érdekes növényeket fedezhettek fel, mindezt csoportos feladatokkal.

Visszatérve az iskolába az informatikai eszközök segítségével is rendszerezhették koruknak megfelelő tudásukat. A magyar órákon az erdő életéhez kapcsolódó irodalmi művekkel ismerkedhettek meg. A matematika és testnevelés órákra is „belopódzott” az őszi erdő, a szöveges feladatok segítségével, vagy utánzó mozgásokkal az erdő állatait jelenítettük meg.

A sok mozgás, játék nem csak kreativitásukat fejlesztette, hanem a környezettudatos viselkedésre is felhívta diákjaink figyelmét.

A természetben gyűjtött anyagok felhasználásával sokféle alkotás született, akár párban vagy egyénileg is.

Remélhetőleg, mindenki talált önmaga számára kedves tevékenységet, élményt az eltelt héten.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Székelyné Sáli Ilona

tanító néni

. mai.mezobereny.hu