^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Témahét a 3. évfolyamon

Az erdő

Ebben a tanévben is szeptember utolsó hetében a harmadik évfolyamos tanulóink az erdő életével ismerkedhettek meg. A tanórák keretein belül, de gyakran a megszokottól eltérő munkaformában, tapasztalati úton bővíthették tudásukat az erdő állat és növényvilágának felfedezésével.

A Ligetben tanulóink megtapasztalhatták a természet változásait, amit saját fotókkal is bizonyíthattak. Pl. a mohát a fa melyik oldalán találjuk meg. Érdekes növényeket fedezhettek fel, mindezt csoportos feladatokkal.

Visszatérve az iskolába az informatikai eszközök segítségével is rendszerezhették koruknak megfelelő tudásukat. A magyar órákon az erdő életéhez kapcsolódó irodalmi művekkel ismerkedhettek meg. A matematika és testnevelés órákra is „belopódzott” az őszi erdő, a szöveges feladatok segítségével, vagy utánzó mozgásokkal az erdő állatait jelenítettük meg.

A sok mozgás, játék nem csak kreativitásukat fejlesztette, hanem a környezettudatos viselkedésre is felhívta diákjaink figyelmét.

A természetben gyűjtött anyagok felhasználásával sokféle alkotás született, akár párban vagy egyénileg is.

Remélhetőleg, mindenki talált önmaga számára kedves tevékenységet, élményt az eltelt héten.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Székelyné Sáli Ilona

tanító néni

. mai.mezobereny.hu