^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

ÖKO laborban jártunk

Pályaorientációs nap keretében tagintézményünk tanulóival ellátogattunk a településünkön található ÖKO laboratóriumba. Megtudtuk, hogy talaj- és vízminta vizsgálatával foglalkoznak. Működés közben láthattuk a számítógépek által vezérelt műszereket, gépeket. A monitorokról leolvashattuk a folyamatban levő vizsgálat eredményét, bár ezek a számok és kifejezések számunkra nem sokat jelentettek. Érdeklődésünkre elmondták, hogy vegyész és biológus végzettség szükséges az ottani feladatok ellátásához. Gyermekeink megcsodálhatták, hogy különböző kémiai anyagok hatására hogyan változik meg a tisztának látott víz színe, melyről kiderült, hogy az élőlények számára káros anyagokat tartalmaznak. Köszönjük a tartalmas tájékoztatót és bemutatót a laboratórium dolgozóinak.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Csupászné Szűcs Edit

. mai.mezobereny.hu