^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Márton hét

  A novemberi jeles napok között iskolánkban évek óta kiemelten foglalkozunk a Márton-napi hagyományokkal. A témahét keretein belül az iskola valamennyi német nyelvet tanuló diákja megismerkedik Márton legendájával és a hozzá tartozó szokásokkal.
  Bővebben...
 • 2 Átadták a megújult bélmegyeri iskolát

  Átadták a közel 190 millió forintból megújult Mezőberényi Általános Iskola Bélmegyeri Telephelyét pénteken délután. Az elmúlt évtizedekben az iskola épülete már nagyon megérett a rekonstrukcióra, ezért is volt fontos és időszerű a fejlesztés.
  Bővebben...
 • 3 Szépíró verseny 2022

  Ebben a tanévben immár hatodik éve került megrendezésre a fejlesztő foglalkozásokra járó tanulóink számára a szépíró verseny, amelyet hagyományos, jelenléti formában bonyolítottunk le. A november 14 – 17. közötti időszakban évfolyamonként zajlott le a megmérettetés, melyen 46 fő alsó és 48 fő felső tagozatos tanuló igyekezett a legszebb „kézírását elővenni”.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

Kirándulás Vésztő-Mágorra

Október 13-án a bélmegyeri kisiskolások tanulmányi kiránduláson vettek részt. Úti célunk Vésztő-Mágor volt. Megérkezésünk után a farkaséhes kis csapat elfogyasztotta otthonról hozott tízóraiját. Ezt követően került sor a Történelmi Emlékhely bejárására. Az idegenvezetőtől rengeteg információt hallottunk, mely segítségével időutazást tehettünk a múltba. A kő-, vas- és bronzkorból gazdag tárgyi emlék maradt ránk. A régészeti feltárások közül a legérdekesebb a magzati pózban elhelyezkedő több mint 6000 éves emberi maradvány volt. Kalauzunk segítségével azt is megtudtuk, hogy ez egy férfi csontváz, hiszen a jobb oldalán fekszik, és kőbalta van mellette. A Pincemúzeumban láttunk halcsontból készült fésűt, állati álkapocscsontból megmunkált hajcsavarót. A Romkertben a Csolt-monostor emlékei között sétáltunk. A népi írók szoborparkján keresztülgyalogolva eljutottunk a Pákász-tanyára. Utunkat egy Tanösvényen folytatva - Holt-Sebes-Körös partján – megérkeztünk a starthoz.

Kirándulásunkat emlékezetessé tette a ragyogó őszi napsütés, a színpompába öltözött természet és a jó hangulat.

Köszönet a szülőknek a gyerekek utaztatásáért.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Simon Anna

. mai.mezobereny.hu