^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail: altalanosiskola@mezobereny.hu

 • 1 Évszaknap a tél jegyében a 3. és 4. évfolyamon

  A téli évszaknapot minden osztály izgatottan várta, hisz ez a nap a mikulásvárás jegyében telt. A 3. c osztályos tanulók dalos, verses télapó műsorral kedveskedtek az alsó tagozatos gyerekeknek. A harmadik és negyedik évfolyamon a tanulók játékon alapuló tevékenységekkel bővítették a télapóval, a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos ismereteiket.
  Bővebben...
 • 2 Évszaknap a legkisebbeknél

  Új évszakba léptünk, mégpedig a gyerekek számára talán a legkedvesebbe, a télbe. A mai napon ehhez kapcsolódva az első-második évfolyamon is Tél évszaknapot tartottunk. A reggel az iskolarádió adventi műsorával kezdődött, miközben a legtöbb osztályban meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.
  Bővebben...
 • 3 Európa-bajnokságon voltak a mezőberényiek

  2022. december 1. és 4. között Nagykanizsán került megrendezésre a XVIII. FitKid European Championships és I. Acro Free Dance European Open Cup, melyen a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület maroknyi csapattal indult. Az eredményes évközi kvalifikációs országos bajnokságoknak köszönhetően öt versenyző csapatgyakorlatával indult az európai megmérettetésen.
  Bővebben...
 • 4 Népdaléneklési verseny

  Az iskolánkban a 2. 3. és a 4. évfolyamos diákok körében, 2022. november 23-án megrendezésre került a Népdaléneklési verseny. A kis tanulóink és a tanító nénik egyaránt nagy izgalommal várták ezt az alkalmat, hiszen az elmúlt két évben nem volt lehetőség a megmérettetésre. A versenyzők először a kötelező dalt énekelték el.
  Bővebben...
 • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

  A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
  Bővebben...

„Élhető életért” három hetet meghaladó projekt

Iskolánkban a 4. évfolyam tanulói három hetet meghaladó projekten vettek részt szeptember 24- től október 15-ig.

Az első hét témája: Helyem a világban - együttélés a lakóhelyünkön

A gyerekek fotókat gyűjtöttek családjukban, majd bemutatták az újszülöttkortól az öregkorig családjuk tagjait. Albumot készítettek belőle és nagy érdeklődéssel hallgatták egymás beszámolóit. Mezőberényt három nemzetiség lakja, búvárkodtunk könyvekben a múltról, városunk régi térképen utazva megnéztük a magyar, szlovák, német határvonalakat. Sétát tettünk, s megnéztük a három nemzetiséget ábrázoló szobrot is a városközpontban.

A második hét témája: Lakóhelyünk-természeti értékeink

Nagy hangsúlyt fektettünk a környezetvédelemre. Kiselőadást tartottunk lakóhelyünk vizeiről, a Körösről, a Medvefejes tóról, illetve a Hosszú tóról. A gyűjtött képekből és rajzainkból tablót készítettünk. Beszélgettünk a vízfogyasztásról, számlákat rendeztünk, kalkuláltunk, összehasonlítottunk, takarékoskodtunk, játszva tanultunk.

A harmadik hét témája: Lakóhelyünk-épített természeti értékeink

Ebben a témakörben a gyerekek több új fogalommal is megismerkedtek. Mezőberény régi és mai épületeit hasonlítottuk össze, beszélgetünk róla, sok-sok képet néztünk át, régi és mai mesterségekkel ismerkedtünk meg. Sétát tettünk a városban, megnéztük épületeinket, fotóztunk, jegyzeteltünk. Sokat játszottunk is! Asszociációs játékot, Amerikából jöttem, mesterség felismerő játékot, puzzléket raktunk ki, memória játékokat játszottunk egymással.

Tanulóink sok ismerettel, élménnyel lettek gazdagabbak. Mindenki talált magának olyan témát, ami hozzá közel állt és ügyesnek érezhette magát benne.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Kissné Bartóki Erzsébet

. mai.mezobereny.hu