^Vissza a lap tetejére
Elérhetőség
Telefon: 66/515-573
e-mail:mezoberenyiiskola@gmail.com

  • 1 MÁSODSZORRA IS ELSŐ

    Ebben a tanévben folytatódott az elmúlt tanévben indított „Légy egészséges! Légy tudatos! Légy egészségtudatos!” című, az egészségfejlesztést és egészségnevelést fókuszba állító program. Célja a Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő köznevelési intézmények tanulóinak testi-lelki-értelmi egészségének támogatása, egészségtudatos magatartásának fejlesztése.
    Bővebben...
  • 2 Tanévzáró

    Iskolánkban 2024. június 26-án a tanévzáró ünnepéllyel befejeződött a 2023/2024-es tanév. A kiváló tanulmányi előmenetelű és a kitűnő tanulók tanév végén könyvjutalomban részesültek. Az átadásra kerülő könyveket a Gyulai Tankerületi Központ biztosította. Az idei tanévben 27 első osztályos tanuló kiváló tanulmányi előmenetelről szóló bizonyítványt kapott.
    Bővebben...
  • 3 Iskolai sportnap

    2024.június 19-én rendezte iskolánk a hagyományos, egész iskolát megmozgató év végi sportnapot. Iskolánk alsó tagozatos tanulói két csoportban - az1-2. és a 3-4. osztályosok külön - ezen a napon, egy sportfesztiválon vettek részt. A fesztiválon tíz különböző állomáson, játékos és sport feladatokkal találkoztak a gyerekek. A gyakorlatok között akadtak különféle labdajátékok, lufis ügyességi pálya, nyári játékok, mint például frízbe vagy tollaslabda, de megjelentek a logikai képesség fejlesztő feladatok is.
    Bővebben...
  • 4 Szerenád 2024.

    2024. június 20-án tartottuk a 8. évfolyam hagyományos szerenádját. Az ünnepségen az osztályok változatos műsorokkal készültek, így köszönve el tanáraiktól. Volt társastánc és néptánc bemutató, ének, illetve köszöntő. A szerenád fényét emelte, hogy minden osztály külön is énekelt a tanáraiknak.
    Bővebben...
  • 5 Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

    A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium fenntartója és működtetője a Gyulai Tankerületi Központ. Tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére vonatkozik. Jelenleg a székhelyen, három tagintézményben és négy telephelyen látja el feladatait.
    Bővebben...

Pályaorientációs hét

Iskolánk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az intézmény tanulói időben és megalapozottan készüljenek fel a pályaválasztásra. Ennek érdekében került sor intézményünkben a pályaválasztási hét megrendezésére 2018. október 8-12.

A pályaválasztási hét kiemelt célja, hogy segítse a diákokat a döntésképessé válásban, ezzel is növelve az esélyeiket arra, hogy tanulással vagy munkával kapcsolatos kérdéseikben a számukra legideálisabb megoldást tudják választani. Ismerjenek meg minél több szakmát, minél több információt szerezzenek egy-egy iskolatípussal, képzési formával vagy szakmacsoporttal kapcsolatban. A munka világában való jártasság fontos része a pályaismeret, hiszen az a cél, hogy a pályaválasztó fiatal eligazodjon a pályák világában.

2018. október 8-én, hétfőn a pályaorientációs hét „nyitányaként” került sor a szülő – diák – tanár találkozóra, melynek során pályaválasztási fórumra került sor.

A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden felső tagozatos tanulója.

A hét folyamán számos érdekes és hasznos ismereteket szolgáló programokon kerültek megszervezésre.

EFOP-3.2.5-17-2017-00029 projekt - Pályaorientációs eszköztár szélesítése, kiemelten az MTMI készségek és kompetenciák fejlesztése a Gyulai Tankerületben – keretén belül a Holo-Szoba Gamer és Virtuális valóság eszközeivel igazi VR élményt nyújtott tanulóinknak, amikor felvették a VR headsetet és elmerültek egy teljesen más világban.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A Fizika Látvány Színház bemutatóján a tudomány, a zene, a kísérletek és az interaktivitás színpadi összhangját tapasztalhatták meg a gyerekek. Bővebben>>

 

Osztályaink közül többen szakmalátogatáson vettek részt a helyi üzemekben, gyárakban és vendéglátó egységeknél.

5. a osztály      Fábafém Ipari és Kereskedelmi Kft.Bővebben>>

5. c osztály      Német Finompékáru Kft.

5. d osztály      Berény Brikett Bt.

5. e osztály      Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

 

6. c osztály      Famíliatészta Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

6. e osztály      Berényi Téglaipari Kft Bővebben>>

6. f osztály       Kolozsi József Gépipari és Kereskedelmi Kft. Bővebben>>

7. a osztály      Marketing előadás Bővebben>>

7. d osztály      Panoráma Étterem Bővebben>>

 

Köszönjük az említett cégek, vállalkozások vezetőinek, szakembereinek, hogy fogadták iskolánk tanulóit, hogy lehetőséget adtak a szakmalátogatásra segítve ezzel tanulóink pályaválasztási döntését.

A Pályaválasztási héten négy középiskolát hívtunk meg iskolánkba, hogy adjanak részletes tájékoztatást az intézményeikről. A „Pályaválasztási utcában” lehetősége volt a 7-8. évfolyamos tanulóknak felkeresni az alábbi középiskolákat.

•          Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

•          BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium

•          BSZC Trefort Ágoston Szakgimnázium és Szakközépiskola

•          Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

A középiskolák képviselői: tanárok, diákok a helyszínen először rövid bemutatót tartottak az intézményükről, a megszerezhető szakmákról, majd szakmabemutatót tartottak. Lehetőség volt tanulóinknak, hogy kérdezzenek, beszélgessenek a pályaválasztással kapcsolatban.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

A 8. d; 8. e és a 7. e osztályok ellátogattak Gyomaendrődre a Bethlen Gábor Szakgimnázium és Szakközépiskolába. Itt a helyszínen tapasztalhatták meg a tanulók, hogy mely szakmákhoz milyen tevékenységek tartoznak.

 A képeket ide kattintva tekinthetik meg!

Szintén az EFOP-3.2.5-17-2017-00029 projekt keretén belül vettek részt a 6. a; 6. d és a 6. f osztályos tanulók az IKT Élményakadémián. Bővebben>>

 „Mezőberényből a világűrbe”– Rendhagyó tanóra dr. Gschwindt Andrással Bővebben>>

 

 

. mai.mezobereny.hu